Door één deur kunnen

Een relationeel probleem

wordt niet opgelost door te scheiden

Door één deur – traject

Ik ervaar in de praktijk dat mensen het lastig vinden om voor relatietherapie te kiezen vanwege het onduidelijke karakter van relatietherapie. Het kost geld en je weet niet eens zeker of het werkt! Daarnaast geloof je wellicht niet echt in de kwaliteiten van een zielenknijper, ben je diep van binnen bang dat het misschien allemaal aan jou ligt of denk je er zelf wel uit te komen.

Voor je het weet ben je het punt voorbij dat een scheiding onafwendbaar wordt. Een scheiding zien als oplossing, i.p.v. als probleem wordt dan je uitgangspunt. Je gaat tegen jezelf vertellen dat het allemaal echt niet aan jou ligt.

Echter: Een scheiding lost geen relationeel probleem op. Het maakt dat je minder met elkaar te maken hebt. Hoeveel je met elkaar te maken hebt hangt af van of je kinderen hebt of niet, en welke afspraken je maakt met elkaar en hoe je je aan die afspraken houdt.

Kinderen

Zonder kinderen heb je uiteindelijk geen last meer van het relationele probleem wat je hebt met de ander, omdat je niets meer met de ander te maken hoeft te hebben. Als het niet lekker loopt, kies je er gewoon voor de ander te mijden. Je gaat je eigen weg, en sluit dit hoofdstuk af met prettige gevoelens. Tenminste, als je geluk hebt. Vaak loopt dat echter anders, en neem je voor je het weet oude patronen mee in een nieuwe relatie. Hoe dan ook er is geen noodzaak voor wat voor relatie dan ook met de ander.

Als je kinderen hebt, is dit een heel ander verhaal. Dan lost een scheiding op dat je geen liefdesrelatie meer hebt met elkaar, maar het zorgt ook direct voor hele nieuwe vraagstukken welke een aanslag doen op de relationele band die er nog wel is. De ouderschapsrelatie.

Wat gaat er dan gebeuren?

Als je een relationeel probleem had in de liefdesrelatie, zul je dat probleem dubbel zo sterk gaan ervaren in de ouderschapsrelatie op het moment dat de liefdesrelatie verbroken is. Dat het probleem sterker wordt ontstaat door emotionele pijn,  je beide meer voor je eigen waarheid gaat staan en omdat je minder waarde zal gaan toekennen aan wat de ander zegt of vind. Je bent tenslotte niet voor niets gescheiden toch? Daarnaast is vertrouwen is zwaar onder druk komen te staan en is respect waarschijnlijk ver te zoeken, en ligt de schuldvraag heel dichtbij.

Het gevolg

Een vechtscheiding is hier een voorbeeld van. In ernstige situaties gaat de ene ouder de andere zwart maken, in minder ernstige situaties gaat het kind kiezen voor een ouder en krijgt het daar de ruimte voor. Daarnaast worden de normen en waarden meer verschillend omdat de ex partners elkaar niet meer in balans houden. En los dat je hier zelf last van zult krijgen, wat denk je dat dit relationele probleem met het kind gaat doen?

En ook nu denk je wellicht weer, zo’n vaart zal het wel niet lopen, we komen hier zelf wel uit, maar heb je dat de laatste jaren niet vaker gedacht? En is dat ook gelukt?

Een alternatieve oplossing

Om dit te ondervangen, heb ik een module bedacht waarbij je kunt gaan ervaren wat relatiecoaching je brengt, terwijl het investeringsrisico beperkt blijft. Ik haal daarbij het relationele probleem los van de liefde in je relatie. Dus los van of je wel of niet verder gaat met elkaar, help ik jullie hoe dan ook dat op goede voet te doen met elkaar.

Omdat ik de liefde los haal van het resultaat, kan ik instaan voor het eindresultaat. De kans is wel groter dat ook de liefde terug komt, maar dat garandeer ik niet. Het gebeurd vaak, maar ik kan er niet voor instaan.

Wat voorkom je dan?

Een scheiding zonder het relationele probleem op te lossen, kan zeker nadelige effecten hebben op een kind. Tegelijkertijd kan ook de weerslag van een scheiding beperkt tot een punt dat het kind er geen last van heeft. Waarbij ik persoonlijk zelfs naar streef dat er een meerwaarde van de scheiding zichtbaar wordt voor het kind. Niet door het kind te coachen, maar door de ouders zo sterk te begeleiden dat het kind geen externe begeleiding nodig heeft.

“We willen met elkaar door een door blijven kunnen, in het belang van het kind. Dat vinden we belangrijker als dat we bij elkaar blijven”

Dit citaat omschrijft heel goed welke doelstelling ik met deze pilot voor ogen heb.

Voor wie?

Ik richt me met deze try-out op ‘liefdesrelaties met thuiswonende kinderen’. Waarbij de ouders het beide belangrijk vinden dat ze met elkaar kunnen blijven communiceren, los van de uitkomst. Ouders die het zoals het gezegde omschrijft belangrijk vinden om “met elkaar door één deur te kunnen”.

Hoe werkt het?

Ik bied dit traject aan voor een bedrag van 2500 euro inclusief de btw, waarbij je van mij 80% terug krijgt, als het mij niet lukt jullie op speaking terms te krijgen. Het grootste risico ligt dus bij mij, zeker omdat ik jullie niet vanuit controle kan sturen en jullie uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het eigen  gedrag. Maar eigenlijk garandeer ik dus dat mijn impact zo groot is, dat jullie het zelfstandig kunnen.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Maak dan hieronder een account aan op de site, vul wat persoonlijke vragen in zodat ik weet waar ik mee te maken heb. Dan stuur ik je persoonlijk wat informatie toe. Ik geef je dan ook wat generieke informatie zoals waar je aan moet denken als er een scheiding te wachten staat, waar je terecht kunt, welke stappen je moet gaan maken, wat de meeste valkuilen zijn,  en hoe je het beste je kinderen in een dergelijke fase kunt betrekken. Alles voornamelijk gebaseerd op de relatie tussen jou en je partner. Voor de duidelijkheid, ik ben geen mediator, ik handel preventief.

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

DE reservering is gelukt, ik ben onderweg

We maken als mens veel mee in ons leven.

De een hele heftige dingen de ander iets minder heftige dingen.
Ben jij je bewust hoe dat jouw leven beïnvloed?

We zijn het enige levende wezen op aarde met een ‘zelf bewust zijn’, waarom zijn we daar dan niet in geschoold?

Lees meer…

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”