Einde relatie

De relatie beëindigd?

Het weer op de rit krijgen?

Einde relatie

Maanden lang ruzie, stil zwijgen, boosheid, wantrouwen, onbegrip, verdriet, paniek, eenzaamheid en schuldgevoel wat eindige in verslagenheid. Het einde van je relatie en wellicht het einde van het gezin zoals je het voor ogen had zijn realiteit. Je bent misschien nog bij elkaar en aan het afronden of je bent al uit elkaar.

Je toekombeeld in duizend stukken uiteengevallen door de machteloosheid die je hebt ondergaan en het verdriet waarin zich de pijn manifesteerde.

Feit

Het stuklopen van een relatie is ingewikkeld en zeer confronterend. Je weet eigenlijk niet wat er nu echt is gebeurd, twijfel slaat toe wat vervolgens gaat knagen aan je eigenwaarde en je zelfbeeld. Sommige mensen vluchten dan snel in een nieuwe relatie, met alle gevolgen van dien, de zogenaamde “tussenrelatie”. Zijj hebben de pijn nog niet echt verwerkt en nemen die zo mee in een nieuwe relatie, denken te weten dat er echt niets met ze aan de hand is. De meeste mensen op de datingsites weten precies waar ik het hier over heb. Je dacht met het doorbreken van de relatie dat de problemen opgelost zouden zijn, maar in de praktijk blijkt dat je het mis hebt. De problemen zijn er nog, en sterker nog, er zijn er nog meer bijgekomen en je hebt nog minder inspraak!

Je valt nog met moeite in slaap, Maar hoe kom je uit dit web van gedachtes en emoties? Hoe kom je los van de relatie die je had? Hoe kom je verder, hoe laat je los? Bovenstaande is zomaar een scenario waar jij jezelf wellicht wel in herkent.

Piekeren

Je gaat de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden herhalen in jezelf, waarbij je keer op keer gaat overdenken wat er nu eigenlijk is gebeurd. Telkens met de conclusie dat het allemaal zeer onrechtvaardig is. Je gaat met vrienden en vriendinnen in gesprek, die allemaal een mening hebben. De een zal met je meepraten en de ander zal zich tegen je keren. Er vormen zich kampen, maar aan dat alles heb jij niets, toch zoek je door. Je zoekt namelijk naar bevestiging en begrip, tegelijkertijd zul je ontkennen dat dat zo is. Je hoofd gaat met je aan de haal, en soms vliegt alles je aan. Eenzaamheid ervaren is waarschijnlijk het gevolg.

Hoe verder?

Om verder te kunnen met je leven moet je meer bewust worden van jezelf, wat er nu eigenlijk is gebeurd en wat dat met jou heeft gedaan. Dat hoef je niet te doen, maar de kans dat het een wissel gaat trekken op je volgende relatie is echt heel er groot. Dat ontstaat omdat je nooit meer in zo’n situatie terecht wil komen, misschien heb je dat zelfs wel eens tegen jezelf gezegd. Maar met een keuze als dat zal een volgende partner niet zo makkelijk dichtbij jou kunnen komen, en zul jij ervaren dat die nieuwe partner zich niet zo makkelijk kan geven aan jou. Je zal uiteindelijk weer in dezelfde valkuilen stappen als daarvoor als jij jezelf niet verder ontwikkeld.

Hoe help ik?

Ik help mensen die uit hun relatie zijn gekomen door hen meer bewust te maken van wat er nu eigenlijk allemaal is gebeurd, en waarom dat zo is gegaan. Ik kan dat omdat ik heb geleerd hoe mensen op elkaar reageren, en waarom dat zo gaat. Ik help je daarnaast door jou meer bewust te maken van jezelf, je gevoel, je gedachtes en je gedrag en waarom dat zo werkt. Ik ontwikkel samen met jou jouw zelfbewustzijn en dat helpt jou in het verwerken van deze fases. En geloof mij, met de juiste hulp hoeft een proces als dit geen jaren te duren.

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

Levensdoel

Niet iedereen komt eruit als hij of zij een relatie verliest. Soms is het spijt, soms rancune, machteloosheid of liefdesverdriet waar je niet uitkomt. Zoek hulp, het hoeft niet zo moeilijk te zijn, je mist kennis van jezelf.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”