Gezinstherapie

een gezin loopt wel eens vast

als je het anders wil, kan ik helpen!

Gezinstherapie

Als je terug kijkt in de tijd zijn we soms verbaasd hoe snel het is gegaan. We waren kind, puber, verliefd en een soort ‘ineens’ in een relatie. Verliefdheid ging over naar houden van en er kwam een kind of er kwamen meerdere kinderen. Voor je het weet heb je een gezin en ineens zijn binnen dat gezin de kleintjes niet meer zo klein. Ze vormen een eigen mening, eigen gedrag en gaan met de kont tegen de krib. Dan wens je ze met een glimlach wellicht spoedig het huis uit, maar zit je met een ‘empty nest’ syndroom. Je mist ze….

Verandering

In al die veranderingen is het natuurlijk niet altijd even makkelijk om daar mee om te gaan. Soms heb je dan ook nog met heftige gebeurtenissen te maken. Zoals een scheiding, overlijden, faillissement of ernstige ziekte bijvoorbeeld. Dan zijn er soms ineens heftige conflicten. Kinderen krijgen ruzie met elkaar of met de ouders of de ouders met de kinderen. Voor je het weet ontstaat er een soort situatie waar je het niet meer op kunt brengen om in gesprek te gaan of wordt er bijvoorbeeld  ‘partij’ getrokken wat het allemaal nog heftiger maakt. Emoties te over en afsluiten en verwijdering is het gevolg. Dat kan jaren aanhouden.

Je gaat dan tegen jezelf zeggen dat het niet uitmaakt, dat je er prima mee kunt leven, maar eigenlijk laat je het helemaal niet los. Het voelt ergens niet ok, schuldgevoel en boosheid komen naar boven als je de naam van de ander hoort en je bent van mening dat de ander iets moet doen. Je gaat op elkaar zitten wachten en voordat je het weet vraagt een kind of een ouder op het sterfbed het toch nog goed te maken met elkaar.

Zo hoeft het niet te gaan.

Op het moment dat je in een dergelijke situatie komt, zie je soms geen uitweg meer. Dan kan ik je helpen. Ik begrijp hoe mensen in elkaar zitten, waarom we doen wat we doen en hoe dat effect heeft op een ander. Ik kan jullie helpen als jullie het beiden zouden willen om weer in gesprek te komen met elkaar. Ik stel me op als een soort mediator zodat jullie weer bij elkaar komen.

Wat kun je doen

Wat je kunt doen is contact met mij opnemen. Je kunt mij een mailtje sturen met een uitleg van de situatie en de contact gegevens van jezelf en de persoon waar je een conflict mee hebt. Een Soort “all you need is love” :). Ik neem contact op met de ander en geef aan dat er een initiatief is om tot een oplossing te komen en of die ander daaraan mee wil werken. Als jullie beiden openstaan om tot een oplossing te komen ga ik eerst één op één in gesprek met jullie.

Ik ga met jullie beiden onafhankelijk in gesprek om van beide kanten het verhaal te horen. Als ik dat beeld duidelijk heb, kom ik met een voorstel hoe verder te gaan.  Aan de hand van de ernst van de situatie plan ik nog een één op één gesprek in of gaan we met zijn drieën om de tafel, dit op een neutraal gebied.

Als het conflict uit meer als twee mensen bestaat heb ik meer gesprekken één op één nodig.

Helpen

Ik kan jullie helpen omdat ik begrijp hoe wij als mensen reageren op situaties en waarom we doen wat we doen. Ik kan mij verplaatsen en ben zeer creatief ingesteld. Daarnaast werk ik in de praktijk altijd met mensen en hun relaties en ook een gezin kent relatie. Daarin is eigenlijk geen verschil.

Mocht je dit aanspreken of wil je het een kans geven? Neem dan contact met mij op.

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

Jij de relatie en het gezin

Binnen een gezin wil niemand dat er (grote) conflicten zijn. In veel gevallen worden conflicten weer opgelost maar soms niet. Jij kan verschil maken door een eerste stap te nemen. Probeer niet bezig te zijn met recht en onrecht, maar vraag jezelf eens af of je het graag anders zou willen en of jij weet hoe dat zou moeten.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”