Kennismakingsgesprek

Geen kennismakingsgesprek

Maar wel iets beters

Beste bezoeker,

Welkom op mijn website. Ik ben blij dat je de tijd neemt om hier rond te kijken en interesse toont in het helpen van jezelf. Ik ben er om jou en jullie helpen en te begeleiden in de gewenste persoonlijke groei.

De vraag

Een vraag die ik vaak ontvang, is of ik appart een kennismakingsgesprek doe. Om direct antwoord te geven: nee, ik voer geen appart kennismakingsgesprek.

Dit komt voort uit mijn jarenlange ervaring in mijn vakgebied. Ik heb geleerd hoe ik mij moet opstellen om jou of jullie effectief te kunnen helpen, en je wilt eigenlijk helemaal geen kennis maken met mij, je wil van je probleem of vraagstuk af. Ik begrijp dat je als cliënt wel behoefte hebt aan iets als een kennismakingsgesprek. Ik hanteer hiervoor een ander principe, dat ik hieronder zal toelichten.

Ervaring en ambitie

Mijn ruime ervaring zorgt ervoor dat de doorlooptijd van de trajecten over het algemeen kort is, terwijl mijn ambitie ervoor zorgt dat de effectiviteit uitzonderlijk hoog ligt. Jaarlijks help ik zo’n honderden mensen wat zou betekenen dat ik honderden kennismakingsgesprekken per jaar zou voeren. Hoewel andere relatietherapeuten dit wellicht doen, wijkt mijn aanpak op verschillende vlakken af. Dat heeft met mijn manier van werken te maken.

Laagdrempeligheid

Ik begrijp dat het fijn is als het starten van een gesprek met mij laagdrempeliger kan worden. Die laagdrempeligheid wordt naar mijn mening niet bereikt met een kort/oppervlakkig kennismakingsgesprek van een halfuur of 3 kwartier. Wat weet je dan eigenlijk? Ik denk dat je in de basis wil weten hoe het is met mij als ik aan het werk ben. Dit wordt het best bereikt als ik aan het werk ga als je er bent, maar er ook ruimte is in het proces om even te wennen. Dus die ruimte creeër ik ook in de afspraken.

Hoe plan je een (eerste) afspraak in?

Als je in de online agenda een afspraak boekt, is er de mogelijkheid om aan te geven (vinkje) dat het je eerste afspraak is. Als je dat doet, is dat wat mij betreft voldoende. Van daaruit pak ik het dan in het eerste gesprek op, gewoon onder de condities zoals hier omschreven.

Het aanbod

Wat ik je hiermee aanbiedt is dat je een standaard gesprek bij me inboekt in de agenda, maar als je na afloop van het eerste gesprek (of halverwege), waarbij ik gewoon gelijk aan het werk ga, niet tevreden bent, stuur ik geen factuur en heb je geen verplichting. Ik vraag je halverwege en aan het einde of je iets met het gesprek kunt of er iets aan hebt.

Daarnaast kunnen we tijdens het gesprek, als je zou ervaren dat het niet bij jou of jullie past ruimte zoeken om de aanpak aan te passen, of indien gewenst ook direct afronden. Dat geldt overigens voor alle gesprekken, je zit bij mij nergens aan vast. Mijn doelstelling is dat je je je goed voelt tijdens het gesprek, niet dat je er bent omdat je er moet of hoort te zijn. Dan gaat het heel het doel voorbij in mijn ogen, en zou ik iets helemaal niet goed doen.

Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken aan een positieve verandering!

Met bewuste groet, Martin

Zelfbewustzijn

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 76 beoordelingen

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media