Leven zonder oordeel

Wil jij dat het anders wordt?  Wie moet dat dan doen?

Zorg voor controle over je eigen leven, dat is mogelijk!

Leven zonder oordeel

Wie kan leven zonder oordeel ervaart veel rust en levensgeluk. Het brein is niet meer telkens bezig met onzekerheid en risico’s  en we ervaren minder verwachtingen en teleurstellingen. Hoe minder je oordeelt over anderen, hoe minder zij zullen oordelen over jou, wat maakt dat je leven aanzienlijk prettiger wordt.

Wat je helpt om te leven zonder oordeel is:

  • Inzien wanneer je oordeelt
  • Accepteren dat je het doet
  • Begrijpen waarom je het doet

Helemaal leven zonder een oordeel is moeilijk, maar het verminderen van het hebben van een oordeel kan heel snel gaan. Zelfbewustzijn van je eigen gedrag en je gevoel helpt je om hierin stappen te maken.

Mensen die minder oordelen ervaren meer geluk, houden energie over, hebben stabielere vriendschappen, ervaren minder conflicten en voelen zich meer vrij.

Wat kan jou helpen?

Wat jou zal helpen is bewustwording. Bewust worden wat jouw rol is in de situatie waarin jij oordeelt. Realiseer je bijvoorbeeld dat als je oordeelt, het iets zegt over jou. Jij wil je stem laten gelden, jij wil de ander helpen, jij wil een statement maken, jij wilt gezien worden of jij wilt verschil maken. Maar is oordelen dan wel de juiste weg? Want als je oordeelt over een ander, geef je dan niet aan dat jij beter bent als de ander? Komt gelijkwaardigheid dan niet onder druk? En is dat wat jij wil?

Wat kun je doen?

Mensen gaan minder snel oordelen als ze beter in staat zijn om een situatie te aanvaarden, zich minder snel aangevallen voelen en beter met verandering om kunnen gaan. Dit zijn vaardigheden die je kunt ontwikkelen aan jezelf. Die kun je ontwikkelen door echt te kiezen voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

In vele gevallen is een enkele afspraak met mij al genoeg om tot verandering te komen, hou jezelf niet tegen, plan een afspraak in!

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

Inzicht in de relatie

Een goede coach geeft inzicht zodat jij zelf gaat begrijpen waarom er gebeurt wat er gebeurt. Het juiste inzicht zorgt ervoor dat jij gaat begrijpen welke invloed jij op jezelf en op de ander.

Vanuit dat inzicht ga je op alle vlakken het anders doen uiteindelijk.

Het is dan fijn als je een laagdrempelige coach hebt die snel op de juiste plekken zit te porren.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”