lifecoach

Een blauwdruk van jezelf!

met zelfbewustzijn ontwikkel je dat

Mens

Als mens hebben we te maken met veranderingen. Die veranderingen stapelen zich op, en op een bepaald moment weet je het dan niet meer. Je werk geeft je de uitdaging niet meer, je relatie ben je eigenlijk zat, je vrienden of vriendinnen spreek je minder, je hebt enige afkeer ontwikkeld op de series van Netflix of bent simpelweg continu maar aan het stressen of rennen en ervaart dat het nooit goed genoeg is bijvoorbeeld. Soms liggen er duidelijk aanwijsbare redenen dat je je zo voelt en soms ook helemaal niet.

Dit soort situaties ontstaan omdat we kennis missen die we nodig hebben. Elke dag weer zitten we in patronen, en zijn we ons -niet bewust- van wat die patronen nu eigenlijk zijn. We leggen de oorzaak makkelijk buiten onszelf, en gaan voorbij aan het feit dat de verandering eigenlijk niets oplost, we voelen ons niet prettig. Daarnaast ervaren we dat we van alles moeten en speelt financiële druk vaak een rol.

Life events

In veel gevallen stapelen diverse situaties zich op, zeker die heel persoonlijk zijn. Denk hierbij maar eens aan de geboorte van een kind, het verbreken van een relatie, kinderen die het huis uit gaan, ontslag, conflict met de werkgever, ziekte of relationele conflicten. Daarnaast is de impact hiervan is voor iedereen anders; zo kan een aankomend pensioen voor de één onrust geven waar de ander er juist naar uitkijkt! Of zo kan de geboorte van een kind juist energie geven bij de één terwijl de ander juist de ‘oude’ situatie mist.

Het verschil

Het verschil wat jij ervaart tussen dit soort situaties is hoe je kijkt naar een situatie. De een benaderd het positief en de ander minder positief. Het spreekt voor zich dat hoe jij het ervaart bepalend is of dat het energie geeft of energie neemt. Het gekke hiervan is dat we ons niet Zelfbewust genoeg zijn om dit soort situaties te herkennen, laat staan te doorbreken!

De verandering

Ik als Lifecoach, help mensen zich meer bewust te worden van wat er speelt, wat dat met je doet, hoe dat komt en hoe je tot verandering kunt komen. Het hoeft niet zo te zijn dat veranderingen je energie kosten. Wat je nodig hebt en waar jij niet in geschoold bent is het verhogen van het zelfbewust zijn. Op het moment dat jij je meer zelf bewust bent, kun je namelijk jezelf aanleren anders te reageren op bepaalde situaties. Je krijgt een keus, die je niet niet ervaart.

In de meeste gevallen loop jij een soort van ‘vast’ omdat je niet weet welke invloed wat op jou heeft en waarom dat zo is. Je denkt het wel te weten, maar als je echt even de tijd neemt, eerlijk bent naar jezelf, weet je het niet. Je kunt andere aanwijzen in wat zij niet juist doen, maar ligt het werkelijk allemaal bij de ander?

In mijn beleving is het logisch dat je het voor jezelf niet weet, omdat je dat soort inzichten nog niet hebt geleerd. We kennen in Nederland een ’prachtig’ opleidingssysteem, maar als het gaat om Zelfkennis/Zelfinzicht/Zelfbewustzijn laten we nog ene hoop liggen. Veel van ons kunnen gedachten, gevoelens en emoties bijvoorbeeld eigenlijk niet scheiden, simpelweg omdat je dat nog niet hebt geleerd. Tijd om dat anders te gaan doen en je kennis te verbreden.

Lifecoach, hoe help ik

Ik help jou om de zaken waar jij mee loopt anders te gaan zien en eenvoudig te maken. Ik kan dat omdat ik dat zelf heb gedaan en daar full time mensen mee help. Ik help jou met inzichten en nieuwe kennis en geef je handvatten om in kleine maar effectieve stappen het anders te gaan zien. En als jij het anders gaat zien ga je zien wat jouw aandeel is en wat je anders kunt gaan doen. Zou je meer willen weten, neem dan even contact met mij of lees eens meer over mij, of hoe ik je kan helpen.

Zelfbewustzijn maakt het verschil! Probeer het eens!

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 61 beoordelingen

nondualisme

We maken als mens veel mee in ons leven.

De één hele heftige dingen de ander iets minder heftige dingen.
Ben jij je bewust hoe dat jouw leven beïnvloedt?

Lees meer…

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op… het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen, maakt elk doel realiseerbaar”