Een lifecoach zet je in je kracht

Een blauwdruk van jezelf?

met zelfbewustzijn ontwikkel je dat

Lifecoach

Ik richt me als lifecoach op mensen die op een diepere laag verandering willen. Ik ben geen coach die je ’trucjes’ aanleert om met situaties om te gaan. Ik zie namelijk dat je dan niets oplost; je leert omgaan met iets, er verandert niets. Mensen die verandering willen en het beste uit zichzelf willen halen, daar pas ik bij. Mensen die bereid zijn dieper te gaan, mensen die de kern willen raken!

Ervaring

Door de ervaringen in je leven verandert je gedrag. Op een gegeven moment is dat gedrag of je kennis niet meer toereikend. Er is je veel kennis meegegeven in je leven, maar eigenlijk geen kennis die je nodig hebt op dit moment. Je hebt geleerd waar Eindhoven ligt en waar Groningen ligt, maar iets over zelfbewustzijn? Kennis over wie je bent, hoe je in elkaar zit, waarom je doet wat je doet of hoe je invloed op je eigen leven krijgt, leer je doorgaans niet. Op een gegeven moment stapelen de veranderingen op en dan weet je het niet meer.

Hoe kies je een goede lifecoach?

Nu zoek je waarschijnlijk een lifecoach zodat je een stap kunt maken in je leven. Maak hier een keuze vanuit gevoel. Een professionele lifecoach heeft veel ervaring op dit vlak, maar het moet wel goed voelen. Een goede lifecoach werkt vaak jaren aan vergelijkbare problematieken, en krijgt daar dus meer en meer kennis van in huis en kan jou dus helpen. Blijf tijdens het proces ook kritisch, een coach die jou goed aanvoelt en begrijpt, rondt doorgaans een traject binnen een paar maanden af.

Vastgelopen

Je werk geeft je de uitdaging niet meer en/of de relatie ben je eigenlijk zat en/of je bent bijvoorbeeld continu aan het stressen/rennen en ervaart dat het nooit goed genoeg is. Ga zo maar door. De cijfers liegen er niet om, dit gaan we meer en meer zien. Soms liggen er duidelijk aanwijsbare redenen dat je je zo voelt en soms ook helemaal niet. Je legt als mens onbewust de oorzaak makkelijk buiten jezelf en een gevoel van moedeloosheid/machteloosheid gaat bijvoorbeeld overheersen.

Voor je het weet zit je er jaren in, raak je je energie kwijt en kom je niet tot handelen, totdat er iets heftigs gebeurt.

Life events

In veel gevallen stapelen diverse situaties zich op, situaties die soms universeel en soms persoonlijk zijn. Denk hierbij aan de jeugdjaren, het verbreken van een relatie, ontslag, ziekte, problemen met de kinderen of relationele conflicten. De impact hiervan is voor iedereen anders, en iedereen gaat er anders mee om. Hoewel in de basis mensen doorgaans vaak hetzelfde doen. Je terugtrekken, herhalen wat je hebt gezegd, de confrontatie keer op keer aangaan etc.

De verandering met een lifecoach

Ik help mensen zich meer (zelf)bewust te worden van wat er in hen als persoon speelt, wat de situatie met je doet, waarom dat zo is en hoe je vanuit de situatie waarin je nu zit tot verandering kunt komen. Wat je nodig hebt en waar jij niet in geschoold bent, is het verhogen van het zelfbewustzijn. Op het moment dat jij je meer zelfbewust bent, ga je anders reageren op bepaalde situaties. Je krijgt een keuze en de impact is niet meer zo groot. Zo wordt relativeren bijvoorbeeld gemakkelijker, of kun je de behoeften van een ander beter inschatten of begrijpen.

Waarom loop je vast

In de meeste gevallen loop jij een soort van ‘vast’ omdat je niet weet welke invloed wat op jou heeft en waarom dat zo is. Je denkt het te weten, daarvandaan ga je handelen maar er verandert niets. De conclusie uiteindelijk, je weet het niet.

In mijn beleving is het logisch dat je het voor jezelf niet weet, omdat je kennis mist. We kennen in Nederland een ’prachtig’ opleidingssysteem, maar als het gaat om zelfkennis/zelfinzicht/zelfbewustzijn laten we nog een hoop liggen. Zo heb jij nooit geleerd hoe je gedachten, gevoelens en emoties kunt scheiden bijvoorbeeld. Je hebt nog geen idee bij woorden als eigenwaarde of zelfkennis, behalve dan dat je ze uitspreekt. Maar wat is bijvoorbeeld eigenwaarde, hoe toets je dat en wat ken je waarde toe als je eigenwaarde toekent?

Hoe help ik als Lifecoach

Waar jij momenteel tegenaan loopt, maakt voor mij niet zo heel veel uit. Ik heb zoveel ervaring dat ik niet snel meer ergens van opkijk. Jij wilt verder, en ik ga je daarmee helpen. Ik help jou als lifecoach om de zaken waar jij mee loopt anders te gaan zien en eenvoudig te maken. Je basishouding zal veranderen, en je krijgt keuzes in hoe je kunt reageren in situaties. Ik kan jou helpen omdat ik als mens op dit vlak ver ben ontwikkeld.

Ik ben meer dan 10 jaar met zelfontwikkeling bezig en heb er als lifecoach fulltime werk van gemaakt. Ik doe alleen dit, en niets anders, elke dag opnieuw. Ik leer en ontwikkel dus ook elke dag. Ik help jou met inzichten en nieuwe kennis en geef je handvatten om in effectieve stappen anders om te gaan met de diverse situaties.

Meer weten?

Als je meer wilt weten, neem dan even contact met mij op. Lees mijn blogs even door, of abonneer je als je herinnerd wilt worden aan je persoonlijke ontwikkeling. De tarieven van een lifecoach verschillen enorm, maar denk er goed over na of je die leidend wilt maken. Mijn tarieven vind je hier.

Zelfbewustzijn maakt het verschil! Probeer het!

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

nondualisme

We maken als mens veel mee in ons leven.

De één hele heftige dingen de ander iets minder heftige dingen.
Ben jij je bewust hoe dat jouw leven beïnvloedt?

Lees meer…

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op… het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen, maakt elk doel realiseerbaar”