lifecoach & relatie

Jij ervaart hinder, moet de ander het dan anders doen?

De oplossing zit in jezelf!

Lifecoaching in de Relatie

Als een relatie niet lekker loopt en je er ‘last’ van krijgt, gaan je de verschillen zien. Waar je bij het aangaan van de relatie juist de overeenkomsten zag, zie je meer en meer de knelpunten. Omdat zelfbewustzijn laag is ga je de ander verwijten maken. Als je dan niet ervaart dat er verandering komt, wordt dat alsmaar erger. Voor je het weet loopt een relatie die je zo dierbaar is, daarop helemaal stuk, je sluit je af, je hebt niet het gevoel dat het het helemaal is of je ervaart heftige emoties. Allemaal omdat de verschillen zichtbaar zijn en onbegrip aanwezig is. Het typerende is echter dat je juist de relatie bent gestart vanuit de overeenkomsten, fijne gevoelens en begrip. Je zag beide hoe je aansloot op elkaar en ervoer begrip. Dan gevoed door passie, lust en liefde kreeg je alleen maar complimenten te horen van de gene die voor jou belangrijk is. Euforie is daar, het heerlijke gevoel!

Als een relatie minder goed loopt, dan gaan juist de verschillen zichtbaar worden, en dan is het een hele kluif om daarmee om te kunnen gaan, zeker als je niet weet wat jij anders kunt doen. Verliefdheid is namelijk niet elke dag meer aanwezig, en afhankelijk van eerdere ervaringen ga je je misschien wel heel onzeker voelen. Als je geluk hebt ben je in staat om iets met die onzekerheid te doen. Dan helpt het natuurlijk enorm als je in je kracht staat.

Mijn ervaring

Ik ervaar in de praktijk dat veel mensen binnen een relatie die niet lekker loopt, enkel nog de verschillen zien, zich niet begrepen voelen, niet in staat zijn patronen te doorbreken, ervaren dat ze met heftige emoties te maken hebben en daar in de meeste gevallen de ander voor verantwoordelijk maken.

Maar als jij heftige emoties ervaart, wie heeft daar dan last van? En als jij er last van hebt, waarom moet de ander het dan anders doen? En vraag jezelf eens af, sta jij wel in je kracht?

En de ander het nou niet anders wil doen, en jij niet in je kracht staat, wordt het dan anders?

Vaak spelen beide zaken en dat geeft nog meer frustratie, gevoel van machteloosheid, wanhoop, uitputting en verwijten.

Ik geloof dat als jij het anders wil, jij degene bent die moet leren hoe het anders kan. Afhankelijk van de staat van de relatie zet ik dus in op de vraag:

“Wat kan ik anders doen in het belang van de relatie, zonder mezelf tekort te doen.

Met die vraag ga ik met beide personen aan de gang. Mijn filosofie is hierbij dat een relatie op twee personen ligt. Als de personen niet stabiel zijn, krijg je de relatie niet stabiel. Werken aan de relatie is in mijn optiek niet zo zwaar, werken aan jezelf is het antwoord. Als je dat doet dan veranderd ook de situatie. Dan wil je niet meer dat de ander het anders gaat doen, dan ga je de ander vragen hoe je kan helpen de verandering in te zetten die de ander graag zou willen.

Jij

Ik geloof dat alles start bij jezelf. Spreekt lifecoaching binnen de relatie je aan en wil je wat meer weten neem dan even contact op!

Het bijkomend voordeel is dat je veel meer leert over jezelf, en daar kun je heel veel mee, ook buiten de relatie!

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

DE reservering is gelukt, ik ben onderweg

We maken als mens veel mee in ons leven.

De een hele heftige dingen de ander iets minder heftige dingen.
Ben jij je bewust hoe dat jouw leven beïnvloed?

We zijn het enige levende wezen op aarde met een ‘zelf bewust zijn’, waarom zijn we daar dan niet in geschoold?

Lees meer…

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”