Het verleden is niet te veranderen, de impact ervan wel

Doorbreek de situatie zelf!

Loslaten

Laat ik een ding voorop stellen, het brein kent geen verleden. Ook al ben je 60 jaar geleden tegen een glazen deur aan gelopen, dan doe je dat nu nog niet! Dus wat er in het verleden is gebeurd, is voor je brein nog steeds het heden.

Misschien is voor ons als mens het omgaan met het verleden wel een van de moeilijkste dingen die er is. Althans, op dit moment. Eigenlijk wel logisch want ons hele leven zijn we gericht op wat komen gaat. We zijn bezig met opgroeien, de waardering van onze ouders krijgen we hebben een beeld van de relatie die we zouden willen, en het werk wat we zouden willen doen. alles draait soms om wat komen gaat.

Hoe

Maar hoe leren we nu eigenlijk om te gaan met het verleden? We horen al snel, “laat het nou eens los”, “waarom begin je daar nu weer over” of  “Blijf jij oude koeien uit de sloot halen?”

We leren niet echt om om te gaan met het verleden. Ik denk dat dat komt omdat er maar heel weinig mensen zijn die dat echt kunnen. En heb jij die mensen om je heen?

Leren loslaten

Omgaan met het verleden kun je leren. Je kunt leren hoe je los kunt laten en je kunt leren dat pijn uit het verleden, ook werkelijk pijn uit het verleden is.

Sommige mensen hebben echt heel veel gemaakt en andere mensen zijn enkel een keer opgesloten door een broer of zus in de schuur. De impact ervan kan echter voor elk mens anders zijn. Soms kunnen mensen niet alleen zijn, en soms claimen mensen de ander. Soms zijn mensen onzeker en soms geloven ze niet dat het nog goed kan komen. ALLES heeft een reden! Als jij die reden weet bij jezelf, ga je je eigen gedrag beter begrijpen, en als jij het beter begrijpt, kun je leren uit te leggen aan een ander waarom je doet wat je doet. Pas dan start je een traject van herstel.

De pijn die je ervaart uit het verleden is op te lossen in het nu. De ervaring blijft, maar het negatieve gevoel kan weg.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviewsOf neem even contact  met mij op.

Leren loslaten

We maken als mens veel mee in ons leven. De een hele heftige dingen de ander iets minder heftige dingen. Ben jij je bewust hoe dat jouw leven beïnvloed?

Loslaten zeggen mensen dan, maar hoe doe je dat?

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”