Resultaten ook Onderscheidend

Authenticiteit

De gedachte dat het niet kan is de enige beperking

Waarin ben ik onderscheidend?

Ik ben onderscheidend vanuit de visie dat ik mijn werk doe, hoe ik mijn werk doen en wat ik doe. Ik coach in de basis vanuit een persoonlijke ervaring welke ik verder ben gaan ontwikkelen door studie en ervaring. Ik heb geen studie gedaan en geleerd wat de meeste mensen leren. Ik ben door eigen ervaring tot inzichten gekomen en ben mezelf verder gaan ontwikkelen. Daaruit is ontstaan dat ik me ben gaan richten op het coachen op zelfbewustzijn.

Coachen op zelfbewustzijn

Coachen op kent een andere aanpak, wat het onderscheidend maakt is dat ik coach vanuit een andere visie. Bij het coachen vanuit zelfbewustzijnsperspectief gaat het niet om het leren omgaan met de gevolgen, maar gaat het om de werkelijke kern van de problematiek te herkennen. Ik help dus de persoon van de symptomen af te komen door de oorzaak duidelijke te krijgen.  Ik leer je niet met de situatie omgaan ik help jou n te zien wat de oorzaak is, en waarom dat zo is. Ik ga er bij de coaching vanuit ga dat je niets moet aanleren, juist iets wil afleren.

Door de werkelijke oorzaak te achterhalen zullen de symptomen als vanzelf ophouden en zal dit op meerdere vlakken doorwerken en blijvend zo zijn.

De oorzaak

Vaak ligt er onbewust een ervaring ten grondslag, wat je gedrag beïnvloed zonder dat je je daar echt bewust van bent. Een bepaalde ervaring is niet goed voor jou als mens omdat het in jouw beleving bewust of onbewust, een goede levenssituatie bedreigd. Met de wetenschap dat je brein alles doet om je te laten leven, zul je als vanzelf je gedrag gaan aanpassen. Als een situatie negatief is, zul je onbewust proberen te voorkomen dat je nogmaals in zo’n situatie komt. Als een mens zich bewust wordt van wat hij/zij doet, zal het afwijkende gedrag kunnen veranderen. Je kunt niets veranderen waar je zelf niet bewust van bent. Dat zal dat voelen als verlichting en verdieping van het bestaan. Dat ervaar je direct, en wordt omschreven dat je je lichter voelt, minder zwaar en vrijer.

Coaching in zelfbewustzijn is gebaseerd op een aantal uitgangspunten

  • Het brein heeft als doel dat je overleeft als mens.
  • Gevoel ligt ten grondslag aan gedrag
  • De wereld om je heen is een reflectie van jezelf ( en dus vormbaar).
  • Het voorstellings-/inlevingsvermogen is jouw grootste kracht voor verandering.
  • Alles is met elkaar verbonden (holistisch)
  • Mensen zijn groepsdieren

Hoe onderscheid ik mezelf van psychologen en psychiaters?

Ik geloof erin dat mensen het meeste leren vanuit ervaring. Zo iemand ben ik. Ik heb heel veel meegemaakt in mijn leven, ik ben zo’n persoon dat als je mijn verhaal kent, niet met mij zou willen ruilen.

Wat heb ik geleerd

Ik geleerd wat tegenslag doet, wat jezelf verliezen is, wat het betekend als je ziek wordt, je baan verliest, je huis verliest, je relatie verliest, je eigen bedrijf verliest, je je passie niet meer kunt volgen, je kinderen beperkt kunt zien of ze geen huis meer kan bieden. Ik heb geleerd wat rouw is, wat het betekend als je eigen ondernemer bent en je mensen  gedwongen moet ontslaan, wat waarde hechten aan materiaal betekend en ga zo maar door. Allemaal tegenslag, 7 jaar aansluitend achter elkaar.  En voor de duidelijkheid, ik heb het allemaal weer jaren op de rit, maar heb dus wel e.e.a. geleerd!!

Hoe leer ik?

Ik leer door en vanuit ervaring, zelfstudie en wilskracht. En die wilskracht is heel, heel sterk. Zo sterk dat hij ook wel eens tegen werkt. Ik doe dit werk omdat ik geleerd heb wat de impact van het brein kan zijn en hoeveel last jij daarvan kunt hebben. Mijn ervaringen zet ik in om jou te begrijpen en vanuit dat punt ervaar jij aansluiting.

En juist dat, juist dat maakt het verschil. Iemand vinden die jou werkelijk begrijpt. Dat is iets heel anders als iemand die uit de boeken zou hebben geleerd wat jij ervaart.

Ik neem daar als voorbeeld een relatie coach. Kan een relatiecoach helpen in een relatie als hij zelf nooit een relatie heeft gehad? Of hoe leg je uit aan iemand die geen kinderen heeft, wat het betekend om kinderen te hebben als je ze zelf wel hebt?

Onderscheidend is dus onderscheidend

Alles wat ik kan heb ik geleerd op een andere manier, dat is mijn hele leven al zo. Dat zorgt voor intrinsiek begrip op veel vlakken en dat maakt het verschil. Dit alles als basis niet kennis nee, op basis van gevoel. Kennis haal je uit studie, Wijsheid haal je uit ervaring.

Onderscheidend zijn moet je durven, maar ook jij wil dat zijn!

Wil je meer van mij weten, lees dan eens een blog of zoek eens binnen google op de term zelfbewustzijn.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 72 beoordelingen

Een goede coach geeft inzicht zodat jij zelf gaat begrijpen waarom er gebeurt wat er gebeurt. Het juiste inzicht zorgt ervoor dat jij gaat begrijpen welke invloed jij op jezelf en op de ander.

Vanuit dat inzicht ga je op alle vlakken het anders doen uiteindelijk.

Het is dan fijn als je een laagdrempelige coach hebt die snel op de juiste plekken zit te porren.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”