Online relatietherapie

Online relatietherapie

Laagdrempelig, efficiënt en flexibel

Voordeel van online relatietherapie

Ik ben verbaast ben over de positieve impact van online relatietherapie en online coaching. Het vraagt iets van mij als coach, maar het is een prettige en directe manier van werken. Het verschil zit uiteindelijk niet zozeer in het eindresultaat, wel in de manier hoe ik tewerk ga. Online relatietherapie vraagt een andere aanpak, tegelijkertijd geeft het ook andere mogelijkheden. Zo ervaar ik bijvoorbeeld in een online gesprek dat er meer structuur aangebracht kan worden in de gesprekken, dat de voorbereiding van de kandidaten anders is en dat de gesprekken in hoofdlijnen kwa duur korter zijn (1,5uur).

Mijn ervaring

Ik ervaar dat mensen die nog wat twijfelen sneller iets inplannen en dat het wat toegankelijker is om even kort tussendoor contact te leggen. Ik merk ook dat de kandidaat(en) meer aandacht bij het gesprek kan houden, en dat hij/zij kennis iets sneller eigen maakt.

Het gevoel in een gesprek komt iets later op gang komt, maar dat blijft zeker niet uit. Het verschil bij online coaching is minder groot als dat ik in eerste instantie dacht. De resultaten zijn gelijk, de aanpak is anders.

Een voordeel van online relatietherapie, is de praktische kant. Minder reistijd, makkelijker te plannen, laagdrempeliger, flexibeler, geen reiskosten. Er is daarnaast een soort van veilige afstand, en dat is soms best prettig voor mensen, zeker in het begin. Daarnaast is digitale informatie makkelijk te delen en kan er meer gebruik worden gemaakt van het computerscherm, wat in een life gesprek toch een beetje als hinderlijk en onpersoonlijk wordt ervaren. Terwijl een scherm ook helpt om meer inzichten te delen, de mogelijkheden worden bij online coaching dus iets breder.

Wanneer online relatietherapie?

In de basis werkt online relatietherapie goed als de kandidaat(en) zich er prettig bij voelen, dat is niet anders als bij een life gesprek. Maar natuurlijk voel je je in een eerste gesprek nooit heel prettig, dan is het vaak nog onduidelijk wat je kunt verwachten.

Een eerste gesprek bij online relatietherapie kun je zien als een veilige afspraak om even af te tasten of het iets voor je is. Het is vaak een kwestie van proberen en het ondervinden. Dan weet je / voel je of het voor jou kan werken. Een alternatief is een life gesprek, maar daar is de barrière hoger, om direct iemand thuis te ontvangen (afspraak aan huis) of bij een ‘therapeut’ naar binnen te lopen. Hoe laagdrempelig ik als persoon ook ben en het probeer te houden, dan is het toch iets directer :).

Online relatietherapeut

Ik zie inmiddels dat een online relatietherapeut veel kan betekenen op het vlak van relationele veranderingen. De praktijk wijst uit dat je als therapeut je programma moet aanpassen. Ik heb mijn werkwijze en vooral mijn programma er op afgestemd en kom tot de ontdekking dat het soms effectiever is als een ‘reguliere’ sessie. Dat onstaat omdat bij een online sessie de aandachtspan sterker is en er bewuster wordt geluisterd. Je moet bijvoorbeeld beter luiteren, en laat elkaar wat sneller uitspreken. Het is een andere vorm van communiceren, en dat vraagt meer aandacht.

Hybride oplossing

Ik doe ook sessies waarbij ik het combineer, een deel online en een deel fysiek. Dan is het vaak zo dat de intake online start, de gesprekken in de basis online plaatsvinden en er halverwege een of twee gesprekken life plaatsvinden om tot meer diepgang te komen. Daarna pakken we het weer online op en soms is alleen de nazorg online. Ik merk dus dat de online coaching een aanvulling op mijn dienstverlening is geworden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het is vrij simpel, de drempel is laag. Je plant iets in op de site, je stuurt een WhatsApp bericht/mail of je belt even bijvoorbeeld. We plannen bij verder contact een tijd in en ik stuur je een verzoek voor een online sessie. Daarvoor gebruiken we dan Google Meet. In het eerste gesprek tasten we af of je je prettig voelt bij mij en vandaaruit gaan we veder. Doorgaans is in het eerste gesprek al gelijk duidelijk waar we iets aan kunnen doen, en wat we kunnen doen.

Alleen in de relatie

Het kan ook zijn dat jij wel al aan een sessie toe bent, maar je partner nog niet. Dan is een online afspraak ook prettig, omdat de impact laag is. Dat ik kan helpen is vrij zeker, mijn werkwijze voor relatietherapie is hier te vinden, en mocht je nog twijfelen, lees dan de ervaringen even.

Persoonlijke relatietherapie

Ik geloof erin dat je mensen het beste helpt, als je ze helpt op een manier waarbij zij zich prettig kunnen voelen. Online relatietherapie is daar een goede aanvulling op, zeker tijdens en na corona is de behoefte in het online coachen veranderd. Naast de online relatietherapie geef ik ook online coaching op het gebiedt van lifecoaching, waar het doorgaans gaat over levensvraagstukken. Life coaching doe ik al veel langer ook op internationaal niveau. dan help ik Nederlanders die in een ander land woonachtig zijn.

Martin Goedknegt

Life- en relatiecoach vanuit zelfbewustzijn.

Wil je meer weten over mijn werkwijze, lees dan de stukken die je aanspreken in mijn blog. Als je de voordelen van online coaching op zich wil weten, google daar dan even op, het zijn er meer als ik hier omschrijf.

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan hier in.

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 76 beoordelingen

Online coaching

Online coaching is een extra mogelijkheid op de therapie die ik al bied. He is verassend effectief. Ik bied mijn diensten aan door heel Nederland. Vraag naar de mogelijkheden.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media