Online relatietherapie

Online relatietherapie

Laagdrempelig, efficiënt en flexibel

Voordeel van online relatietherapie

Ik moet zeggen dat ik verbaast ben over de impact van online coaching. Het vraagt iets van mij als coach, maar eigenlijk boek ik gelijke resultaten als in de fysieke gesprekken. Het verschil zit uiteindelijk niet zozeer in het eindresultaat op zich, maar in de manier hoe ik tewerk ga. Online relatietherapie vraagt een andere aanpak, tegelijkertijd geeft het ook andere mogelijkheden. Zo ervaar ik bijvoorbeeld in een online gesprek dat  ik meer structuur aan kan brengen in de gesprekken, dat de voorbereiding van de kandidaten anders is en dat de gesprekken in hoofdlijnen kwa duur korter zijn.

Ik ervaar ook dat mensen die nog wat twijfelen sneller iets inplannen, als ie het maar dat één van de twee even met mij in gesprek gaat om het e.e.a. eens door te spreken. Ik merk dat de kandidaat(en) zelf meer aandacht bij het gesprek  kan houden, en hij/zij kennis sneller eigen maakt. Aan de andere kant kan ik in een life gesprek soms iets meer aanvoelen van de sfeer die ontstaat bijvoorbeeld, maar ook hierin merk ik toch een ontwikkeling. Dat zal op de lange termijn meer duidelijk worden. Hoe dan ook, de resultaten zijn gelijk, de aanpak is anders.

Een groot voordeel van online relatietherapie, is zeker ook de praktische kant. Minder reistijd, makkelijker in te plannen, laagdrempeliger en flexibeler. Er is online toch een soort van veilige afstand, en dat is soms best prettig, zeker in het begin.

Wanneer online relatietherapie?

In de basis werkt online relatietherapie heel goed als de kandidaat(en) zich er prettig bij voelen, dat is niet anders als bij een life gesprek. Maar natuurlijk voel je je in een eerste gesprek nooit heel prettig, dan is het vaak nog onduidelijk wat je kunt verwachten. Dat even terzijde, online relatietherapie moet je ook weer zien om even af te tasten of het iets voor je is. Het is doorgaans een kwestie van het proberen en het ondervinden, dan weet je / voel je of het voor jou kan werken. Een alternatief is een life gesprek, maar doorgaans is de barrière juist hoger om direct iemand thuis te ontvangen (afspraak aan huis) of bij een ‘therapeut’ naar binnen te lopen. Hoe laagdrempelig ik ook ben en het probeer te houden :).

Combinatie van online relatietherapie en fysieke afspraken

Ik doe ook sessies waarbij ik het combineer, een deel online en een deel fysiek. Dan is het vaak zo dat de intake online start, de gesprekken in de basis online plaatsvinden en er halverwege een of twee gesprekken life plaatsvinden om tot meer diepgang te komen. Daarna pakken we het weer online op en soms is alleen de nazorg online. Ik merk dus dat de online coaching een aanvulling op mijn dienstverlening is geworden.

Online relatietherapie

Ik geloof erin dat je mensen moet helpen op de manier dat zij geholpen willen worden. Online relatietherapie is daar een voorbeeld van, zeker tijdens, en na corona is de behoefte in het online coachen veranderd, en ben ik, onderzoekend, meegegaan in die verandering. In het begin best spannend, omdat ik niet wist of ik online net zoveel voor mensen kan betekenen als in een direct, life gesprek. Life coaching had ik al een aantal kandidaten geholpen omdat die heel graag met mij in gesprek wilde, maar te ver weg woonde om heen en weer te rijden, maar online relatietherapie was voor mij nieuw.

Conclusie

Ik ben blij dat ik gelijk in het begin (2020) de stap heb gemaakt om mee te gaan met de marktontwikkelingen en ervaar nieuwe mogelijkheden en een nieuwe richtring in mijn werk. Ik zelf wordt daar blij van en kan op deze manier een breder publiek dienen in een bepaalde behoefte. Mijn werk heb ik in de afgelopen jaren meer en meer aangepast en de kandidaten geven mij eenzelfde eind beoordeling.  Sterker nog, doorgaans wordt heel het verschil niet eens benoemd, en daar gaat het om in mijn beleving.

Naast deze voordelen blijkt het ook laagdrempeliger te zijn voor de mensen die nog twijfelen en helpt het als een van de twee partners eigenlijk geen relatie therapie wil. “even een gesprek online” is dan vaak een eerste stap naar verandering.

Martin Goedknegt

Mentaal welzijn, zelfbewustzijn

Wil je meer weten over mijn werkwijze, lees dan de stukken die je aanspreken in mijn blog. Als je de voordelen van online coaching op zich wil weten, google daar dan even op, het zijn er meer als ik hier omschrijf.

 

 

 

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 74 beoordelingen

Contactaanvraag

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media