Patronen doorbreken

Wil jij dat het anders wordt?  Wie moet dat dan doen?

Zorg voor controle over je eigen leven, dat is mogelijk!

Patronen doorbreken

Iedereen is uniek! We maken van alles mee als kind en als volwassene. Daarnaast hebben we te maken met ons ‘mens’ zijn. Zo hebben we voorbeelden nodig om te leren, is veiligheid belangrijk, zoeken we onbewust naar waardering van onze ouders,  willen we bijdragen aan het grotere geheel, willen we van waarde zijn, en ga zo maar door. Dan zijn menselijke dingen.

Soms gaat het anders, dan krijgen we niet wat voor ons als mens belangrijk is. We maken dan situaties mee die ons gedrag beïnvloeden. Je ouders zagen je niet, je bent gepest, je kon niet meekomen of je was juist in alles het beste. Jouw scheiding of die van je ouders heeft je pijn gedaan, je hebt hoge verwachtingen van jezelf en kan moeilijk met je jeugd omgaan en ga zo maar door. Voor iedereen is alles uniek. En soms is het zo heftig dat je het helemaal weggedrukt hebt. Dat maakt in veel gevallen dat het leven gevoelsmatig een worsteling wordt, en jij of je partner hinder gaat ondervinden van wat jou is overkomen. eigenlijk ben je aan het overleven, in plaats van het leven te genieten.

Sterker omgaan met tegenslag.

De meeste mensen krijgen met tegenslag te maken, soms zo sterk dat het je niet zomaar weer lukt om de volgende dag weer op te staan en jezelf te herpakken. Tegenslag kan van alles zijn, maar meestal is de essentie dat iets anders loopt als dat je had verwacht. Dat kan zowel werk als privé georiënteerd zijn. Tegenslag ervaren doet iets met jou als mens. Het geeft je het gevoel dat iets zwaar is. Hoe zwaarder je de tegenslag ervaart hoe meer het met je doet. Het kan je onzeker maken, het kan ervoor zorgen dat je meer en meer gaat ‘denken’, het kan je beperken, het kan je gedrag beïnvloeden, je vertrouwen beschamen en ga zo maar door. Maar als je eenmaal met tegenslag te maken hebt gehad, en jij ervaart dat als zwaar, wat kun je dan nog doen?  Vaak weet je de oplossing niet meer, gaat dat vaak door je hoofd en zeg je dat wellicht zelfs in een conflict ook hardop. Gevoelens van onbegrepen voelen, je alleen voelen en vermoeidheid passen er vaak bij. Als het langer aanhoudt zie je geen uitweg meer, en kom je in cirkels terecht. Je omgeving gaat er iets van vinden en zo begint iets aan je te knagen.

Wat kun je doen

Om met tegenslag om te gaan zijn er legio dingen die je kunt doen. Denk hierbij aan: Het mooie kunnen zien in de situatie waarin je zit, geloven dat alles een reden heeft, schrijven over je gevoel, beseffen dat het tijdelijk is, mediteren, loslaten, op staan en doorgaan, afleiding zoeken en noem het maar op. Dat is allemaal mooi gezegd, maar als jij dat zou kunnen, zou je dit dan lezen? Zou jij je dan voelen zoals je je nu voelt? Ik heb ervaren dat als de tegenslag echt groot is, je het soms niet meer helemaal alleen kunt. Het doet gewoon teveel met je, je weet niet precies wat en soms gaat angst onbewust een rol spelen. Bang je relatie te verliezen, je werk, je kinderen of de dingen die voor jou van waarde zijn. Wat je het beste kunt doen is met mensen in gesprek gaan die jij het vertrouwen kunt geven, en vragen of zij jou willen helpen. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen, en het is niet bijzonder als jij het niet alleen kan!

Hoe kan ik jou helpen?

Ik help jou om de draad weer op te pakken. Dit door je bewust te maken van wat er nu eigenlijk is gebeurd met jou als mens, wat dat met je doet en waarom dat iets met je doet. Ik zorg dat jij gaat begrijpen wat er eigenlijk aan de hand is, zodat je gaat inzien wat jou gaat helpen. Dit onder andere door je bewust te maken dat iets wat was, niet meer komt. Het zal altijd anders zin, omdat jij iets leert van de tegenslag.

Ik help mensen vanuit mijn diverse coachingsvaardigheden, vanuit het inzicht dat bewustwording helpt. Wat heb je nu eigenlijk ervaren? Wat betekend dat voor jou? Een ding staat centraal, ik neem jou serieus en zit er zonder oordeel in. Lees hier meer over de coachingsmogelijkheden.

Soms is 1 vervolgafspraak na de kennismaking al genoeg! Help jezelf!

 

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

patronen doorbreken

We hebben als mens veel aan patronen. Het geeft ons rust, regelmaat en maakt dat we niet overal over hoeven na te denken.
We zijn een soort geautomatiseerd.

Maar wat nu als je last krijgt van die patronen?

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”