persoonlijk

Authenticiteit - Ik geloof in de kracht van het verschil

De gedachte dat het niet kan, is de enige beperking

Wat ik heb geleerd.

Martin Goedknegt: Als ik iets in mijn leven heb geleerd, dan is het wel dat zelfbewustzijn de essentie is van het geluk wat je ervaart. Het Zelfbewustzijn van je eigen gevoel, gedrag, gedachtes etc. In mijn ogen is alles gekoppeld aan de mate waarin het je lukt om zelfbewust om te gaan met wie je bent en wat je ervaart. Dat besef heeft invloed op jezelf en daarmee heb je dus ook invloed op de ander.

Iets over mij

In 2011 ben ik in een zware depressie terecht gekomen, waar ik ruim 1,5 jaar in heb gezeten. Ik kwam intensief met specialistische hulp in aanraking en heb daarmee veel geleerd over mezelf als mens, wie ik ben, wat ik deed en waarom ik dat deed. Ik leerde welke invloed de omgeving op mij had en welke invloed ik op mijn omgeving had. Ik leerde welke rollen ik vervul en wat de invloed was/is van de mensen om mij heen. Invloed van mensen die ik lief heb, maar ook daarbuiten. Het typerende van mijn depressie was, dat het invloed had op hoe mijn brein omging met de informatie die ik opnam. De depressie had in mijn geval invloed op hoe ik de wereld ervoer. Door mijn ziekte heb ik geleerd hoe genadeloos krachtig het brein is en hoe selectief het met informatie omgaat. Ik had de overtuiging dat ik geen waarde meer had en ik ging dat ook op die manier zien. Ik werd me bewust dat die manier van kijken invloed had op hoe ik me gedroeg. “Als ik het negatief zie, ga ik negatief handelen”.

Een voorbeeld: Zo kon ik in ‘2010’  lachend kijken naar een half bakkie koffie en vragen of ik nog zo’n ‘Haagse bak’ mocht. Waar ik tijdens mijn depressie bij die halve bak koffie dacht, dat ik meer niet waard was, of dat iemand hoopte dat mijn koffie dan sneller op zou zijn en ik dus eerder weg zou zijn.

Exact dezelfde situatie, maar een totaal andere invulling. En die invulling had invloed op mijn gedrag. Ik ging bijvoorbeeld eerder weg, wat de persoon van wie ik de koffie kreeg niet begreep.

De overwinning

Als je een dergelijke ervaring te boven komt, leer je veel. Heel erg veel. Ik werd me bijvoorbeeld bewust dat ik helemaal niet wist wat ik dacht, wat ik voelde of wat het verschil tussen een emotie en een gevoel is. Ik leerde veel, omdat ik heel snel informatie kan oppakken als ik dat in de praktijk ervaar. Ik heb geleerd dat het brein één en dezelfde ervaring, zowel positief als negatief kan inkleuren en dat je daar zonder scholing (zoals bijna iedereen in Nederland) niet van bewust bent! Maar bovenal leerde ik dat je invloed op kunt hebben op jezelf als je je zelfbewust bent! Ik heb geleerd hoe je kunt leren ‘grip’ te krijgen op jezelf en wat je daarvoor moet doen. En omdat ik dat als zeer waardevol ervaren heb, leer ik het nu andere mensen met veel plezier en succes!

In mijn ogen: Er is geen betere leerschool dan de ervaring zelf.

Ervaring

Ik werk inmiddels al jaren fulltime als coach en ontwikkel mezelf iedere dag. Ik geloof erin dat een mens tot veel meer in staat is als tot op heden wordt gedacht en laat me dan ook niet beperken door wat reeds al is onderzocht; ik ga verder. Fulltime met mijn vak bezig zijn helpt me daarbij. Ik help op jaarbasis +200 mensen met hun persoonlijke vragen, meer dan duizend mensen zijn dus al bij mij gepasseerd!

Kennis

Wat ik geleerd heb, zet ik in maar zit ook zeker niet stil. Ik coach met diverse technieken en werkwijzen mensen individueel en in de relaties die zij hebben. Ik maak mensen ZELFbewust. Mijn uitgangspunt is dat mensen door een gebrek aan ontwikkeling in het zelfbewustzijn, niet handelen uit onwil, maar eigenlijk altijd handelen uit onmacht. Het niet weten, beseffen of kunnen. Als je gaat werken met je ZELFbewustzijn ga je meer zien en begrijpen van jezelf. En als je jezelf beter begrijpt kan een ander je beter begrijpen en ga jij de ander beter begrijpen. Je beeld wordt namelijk meer volledig. Hoe je die kennis vervolgens inzet, heeft te maken met persoonlijke doelstelling. Je zou kunnen ervaren dat je effectiever wordt, dat je minder snel negatieve emoties hebt, wat jouw emoties zijn, waarom die er zijn en wanneer je reageert op die van een ander (ruzie bv) en dat je steviger in je schoenen staat.

Aanvullend

De depressie heeft veel gedaan, ik ben zo goed als alles daardoor verloren. Ik verloor niet alleen mijzelf, maar ook mijn relatie, mijn werk, mijn bedrijf, mijn vrienden, mijn huis en zelfs een periode mijn kinderen omdat ik geen huis meer had om ze op te vangen. Toch ben ik er weer helemaal, en zit ik beter in mijn vel als ooit! :) Ik ben een self-made man geboren in 1972 en opgegroeid in een gezin van zes. Ik heb een relatie en vier kinderen. Sinds 1999 (21 jaar) ben ik zelfstandig ondernemer. Ik leer elke dag van wat ik doe en kan een ander goed begrijpen door alle tegenslag die ik zelf heb ervaren. Daarnaast laat ik mezelf coachen, ben ik met mede coaches in gesprek en toets mezelf aan de hand van de behaalde resultaten bij mijn klanten. Daarbij leg ik de lat hoog, omdat ik verbetering wil. Ik lees veel, woon seminars bij en verdiep me via de diverse huidige media in vraagstukken waar ik mee te maken heb. De mens op zich, en de relaties die mensen hebben staan hierin voor mij centraal. Mijn kwaliteiten zijn dat ik een sterk ontwikkeld empathisch vermogen heb en zeer creatief ben. Ik heb veel geleerd door de levenservaringen die ik heb opgedaan. Ik ben vindingrijk, een omdenker, leef zonder oordeel en weet in de praktijk de juiste vragen te stellen. Mijn hobby’s zijn watersport, motorrijden, beetje timmeren en bouwen, ondernemen en mijn hond. In “hoogtij” dagen had ik een eigen bedrijf met 30 medewerkers, welke door, onder andere mijn ziekte, na 13 jaar in 2013 failliet is verklaard. Ik weet dus wat ondernemen kan inhouden en wat de druk van de zaak met jou en je relatie kan doen.

Wat ben ik niet

Ik ben geen standaard psycholoog of psychiater. Dat wil ik ook niet zijn. Ik ervaar daarbij teveel beperkingen en een stoffig en ‘zwaar’ imago. Ik geloof daar niet in, ik hou juist van dynamiek en een beetje humor in het vak! Alles wat ik kan, heb ik geleerd vanuit ervaring en ondersteun ik met de theorie welke ik in de praktijk weer waarmaak. Dit doe ik op een authentieke manier en toets ik aan de ervaring van de kandidaat. Ik heb weerstand tegen de, in mijn ogen, verouderde manier van denken; de kaders en stempels. Die weerstand maakt dat ik veel dingen op mijn eigen manier doe, waarbij ik sterk vanuit kennis, maar vooral vanuit gevoel en intuïtie werk. Ik school mezelf iedere dag, in elk gesprek en op mijn eigen manier :) Nieuwsgierig wat ik voor jou of jullie kan betekenen? Bel me gerust even of stuur een berichtje! Ik help graag!

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

Martin Goedknegt Coach

“Als wij als mens een zelfbewustzijn hebben, waarom doen we er dan zo weinig mee?”

MIJN VISIE

Het “zelfbewust – zijn” maakt ons als mens UNIEK. Hoe sterker jij je bewust bent van wie je bent, hoe duidelijker je gaat zien wat jouw rol is in de situaties waarin je terecht komt. Je gaat begrijpen wat je bent, wat je voelt en hoe je invloed op je gedachtes en handelen kunt hebben. Zelfbewustzijn zal leiden tot meer harmonie en gevoel van verlichting. Het leven wordt minder zwaar, je moet minder en ervaart meer van de positieve gevoelens.. Zelfbewustzijn maakt dat je onafhankelijk zult zijn, maar graag in de nabijheid van je geliefde bent. Je bent er graag voor mensen die voor jou van waarde zijn en voor wie jij van waarde bent.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”