persoonlijk

Authenticiteit - Ik geloof in de kracht van het verschil

De gedachte dat het niet kan, is de enige beperking

Wat ik heb geleerd.

Martin Goedknegt: Als ik iets in mijn leven heb geleerd, dan is het wel dat het zelfbewustzijn de essentie van het menselijk gedrag en daarmee het bestaan is. Elk gevoel, elke actie, alles wat je ziet, alles wat je hoort, wat je wil, hoe je reageert etc. Alles is gekoppeld aan de mate waarin het je lukt om zelfbewust om te gaan met wat je in je leven tegenkomt.

IETS OVER MIJ

In 2011 ben ik via een burn-out in een zware depressie terecht gekomen, waar ik ruim 1,5 jaar in heb gezeten. Ik kwam zeer intensief met specialistische hulp in aanraking en heb daarmee veel geleerd over mezelf als mens, wie ik ben, wat ik deed en waarom ik dat deed. Ik leerde welke invloed de omgeving op mij had en welke invloed ik op mijn omgeving had. Ik leerde welke rol een partner voor mij kan hebben, welke rol ik kan hebben voor mijn partner, welke waarde ik voor mijn kinderen heb als vader en welke waarde zij hebben voor mij.

Het typerende van mijn depressie was, dat het invloed had op hoe mijn brein omging met de informatie die ik opnam. De depressie had in mijn geval invloed op hoe ik de wereld ervoer. Door mijn ziekte heb ik geleerd hoe genadeloos krachtig het brein is en hoe selectief het met informatie omgaat. Ik had de overtuiging dat ik geen waarde meer had en ik ging dat dus ook op die manier zien. Ik leerde dat die manier van kijken invloed had op hoe ik me gedroeg. Als je het negatief gaat zien, ga negatief handelen.

Een voorbeeld: Zo kon ik in ‘2010’  lachend kijken naar een half bakkie koffie en vragen of ik nog zo’n ‘Haagse bak’ mocht. Waar ik tijdens mijn depressie bij die halve bak koffie dacht, dat ik meer niet waard was, of dat iemand hoopte dat mijn koffie dan sneller op zou zijn en ik dus eerder weg zou zijn.

Exact dezelfde situatie, maar een totaal andere invulling. En die invulling had invloed op mijn gedrag. Ik ging bijvoorbeeld eerder weg, wat de persoon van wie ik de koffie kreeg niet begreep.

Als je een dergelijke ervaring te boven komt, leer je veel. Je leert dat je brein één en dezelfde ervaring, zowel positief als negatief kan inkleuren en vooral dat je daar invloed op kunt hebben! Ik heb geleerd hoe je daar controle over kunt hebben en wat je daarvoor moet doen en nu leer ik anderen dat.

In mijn ogen: Er is geen betere leerschool dan de ervaring zelf.

Ervaring

Ik werk inmiddels al jaren fulltime als coach en ontwikkel mezelf iedere dag. Ik geloof dat een mens tot veel meer in staat is als vanuit de psychologie nu wordt gedacht en laat me dan ook niet beperken door wat reeds al is onderzocht; ik ga verder. Fulltime met mijn vak bezig zijn helpt me daarbij. Ik help op jaarbasis > 200 mensen met hun persoonlijke vragen.

Kennis

Wat ik geleerd heb, zet ik in. Ik coach met diverse technieken en werkwijzen mensen individueel en in de relaties die zij hebben. Ik maak mensen ZELFbewust. Mensen handelen meestal niet uit onwil, maar vanuit onmacht.

Als je gaat werken met ZELFbewustzijn ga je meer zien en begrijpen van jezelf en daarmee ook van anderen. Hoe je die kennis inzet, heeft te maken met persoonlijke doelstelling. Je zou kunnen ervaren dat je effectiever wordt, dat je minder snel negatieve emoties hebt, wat jouw emoties zijn en wanneer je reageert op die van een ander (ruzie bv) en dat je steviger in je schoenen staat.

Aanvullend

Ik ben een self-made man geboren in 1972 en opgegroeid in een gezin van zes. Ik heb een relatie en vier kinderen. Sinds 1999 (bijna 20 jaar) ben ik zelfstandig ondernemer. Nog steeds leer ik door mezelf te verplaatsen in de situatie die de ander heeft meegemaakt of nu ervaart. Daarnaast laat ik mezelf coachen, ben ik met mede coaches in gesprek en toets mezelf aan de hand van de behaalde resultaten. Daarbij leg ik de lat hoog. Ik lees veel, woon seminars bij en verdiep me via de diverse huidige media in vraagstukken waar ik mee te maken heb.

De mens en de relaties die mensen hebben staan hierin centraal. Mijn kwaliteiten zijn dat ik een sterk ontwikkeld empathisch vermogen heb en zeer creatief ben. Ik heb veel geleerd door de levenservaringen die ik heb opgedaan. Ik ben vindingrijk, een omdenker, leef zonder oordeel en weet in de praktijk de juiste vragen te stellen. Mijn hobby’s zijn watersport, motorrijden en van alles ondernemen met mijn hond.

In “hoogtij” dagen had ik een eigen bedrijf met 30 medewerkers, welke door ,onder andere mijn ziekte, na 13 jaar in 2013 failliet is verklaard. Ik weet dus wat ondernemen kan inhouden en wat de druk van de zaak met jou en je relatie kan doen.

Wat ben ik niet

Ik ben absoluut geen standaard psycholoog of psychiater, dat is dan ook mijn kracht. Alles wat ik kan, heb ik geleerd vanuit ervaring en ondersteun ik met de theorie welke ik in de praktijk waarmaak. Dit doe ik op een authentieke manier en toets ik aan de ervaring van de kandidaat. Ik heb weerstand tegen de, in mijn ogen, verouderde manier van denken; de kaders. Die weerstand maakt dat ik veel dingen op een authentieke manier doe, waarbij ik sterk vanuit kennis, gevoel en intuïtie werk.

Ik school mezelf iedere dag, in elk gesprek en op mijn eigen manier :)

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 42 beoordelingen

Martin Goedknegt

“Als wij als mens een zelfbewustzijn hebben, waarom doen we er dan zo weinig mee?”

MIJN VISIE

Het “zelfbewust – zijn” maakt ons als mens UNIEK, maar we zijn er niet in geschoold. We worden geschoold op andere vlakken en leren daardoor iets af. We leren af wat bewustzijn eigenlijk is. Hoe sterker jij je bewust bent van wie je bent, hoe duidelijker je gaat zien wat jouw rol is in de situaties waarin je terecht komt. Vanuit die bewustwording kun je leren je gedrag te veranderen, waardoor je anders met de situatie om kunt gaan. Dat zal leiden tot meer harmonie en gevoel van verlichting. Het leven wordt minder zwaar en je voelt minder druk. Zelfbewustzijn maakt dat je onafhankelijk zult zijn. Je bent er graag voor mensen die voor jou van waarde zijn en voor wie jij van waarde bent.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”