persoonlijk

Authenticiteit! Ik geloof in de kracht van het verschil

De gedachte dat het niet kan is de enige beperking

Wat heb ik geleerd.

Martin Goedknegt: Als ik iets in mijn leven heb geleerd, dan is het wel dat het bewustzijn de essentie van het menselijk bestaan is. Elk gevoel, elke actie, alles wat je ziet, alles wat je hoort, wat je wil, hoe je reageert etc. Alles, écht alles is gekoppeld aan de mate waarin het je lukt om bewust om te gaan met wat je in je leven tegenkomt.

IETS OVER MIJ

In 2011 ben ik via een burn-out in een zware depressie terecht gekomen, waar ik ruim 1,5 jaar in heb gezeten. Er zijn in die periode veel mensen met mij bezig geweest om mij uit de depressie te krijgen waaronder een 6 tal specialisten.
Ik kwam zeer intensief met specialistische hulp in aanraking en heb als vanzelf veel geleerd over mezelf als mens, wie ik ben en wat ik deed. Ik leerde welke invloed de omgeving op mij had en welke invloed ik op mijn omgeving had. Ik leerde welke rol een partner voor mij kan hebben, welke rol ik kan hebben voor mijn partner, welke waarde ik voor mijn kinderen heb als vader en welke waarde zij hebben voor mij.

Het typerende van mijn depressie was, dat het invloed had op hoe mijn brein omging met de informatie die ik opnam. De depressie had in mijn geval invloed op hoe ik de wereld ervoer. Door mijn ziekte heb ik geleerd hoe genadeloos krachtig het brein is en hoe selectief het met informatie kan omgaan. Ik had de overtuiging dat ik geen waarde meer had en ik ging dat ook op die manier zien. Het brein is in staat is om op meerdere manieren met waarnemingen om te gaan en dat aan die waarnemingen een beleving en een vorm van gedrag is gekoppeld. Als je het negatief gaat zien, ga negatief handelen.

Een voorbeeld: Zo kon ik in ‘2010’  lachend kijken naar een half bakkie koffie en vragen of ik nog zo’n ‘Haagse bak’ mocht. Waar ik tijdens mijn depressie bij die halve bak koffie dacht, dat ik meer niet waard was, of dat iemand hoopte dat mijn koffie dan sneller op zou zijn en ik dus eerder weg zou zijn.

Exact dezelfde situatie, maar een totaal andere invulling. En die invulling had invloed op mijn gedrag. Ik ging bijvoorbeeld eerder weg, wat de persoon van wie ik de koffie kreeg niet begreep.

Als je een dergelijke ervaring te boven komt, leer je ongekend veel. Je leert dat je brein één en dezelfde ervaring, zowel positief als negatief kan inkleuren. Dat gebeurt ook bij jou, waarbij jij nog wil leren daar invloed op te hebben. Ik heb geleerd hoe je daar controle over kunt hebben en wat je daarvoor moet doen.

Er is geen betere leerschool dan de ervaring zelf.

Ervaring

Ik werk fulltime als coach en ontwikkel mezelf elke dag. Ik geloof dat een mens tot veel meer in staat is als vanuit de psychologie nu wordt gedacht, en laat me dan ook niet beperken door wat reeds al is onderzocht, ik ga verder. Fulltime met mijn vak bezig zijn helpt me daarbij. Ik help op jaarbasis > 200 mensen met hun persoonlijke vragen.

Kennis

Wat ik geleerd heb, zet ik in. Ik coach met diverse technieken en werkwijzen mensen individueel en in de relaties die zij hebben. Ik maak mensen ZELFbewust. Mensen handelen meestal niet uit onwil, maar vanuit onmacht.

Als je gaat werken met ZELFbewustzijn ga je meer zien en begrijpen van jezelf en daarmee ook van andere. Hoe je die kennis inzet heeft te maken met persoonlijke doelstelling, je zou kunnen ervaren dat je effectiever wordt,  je minder snel negatieve emoties hebt, wat jouw emoties zijn en wanneer je reageert op die van een ander (ruzie bv) en dat je zekerder in je schoenen staat.

Een voorbeeld: Als jij je positiever gaat voelen, ga je meer positieve mensen aantrekken en dat maakt dat je leven positiever wordt. Logisch, want zijn positieve mensen graag bij negatieve mensen?

Aanvullend

Ik ben een self-made man geboren in 1972 en opgegroeid in een gezin van 6. Ik heb een relatie en 4 kinderen. Ik ben sinds 1999 (bijna 20 jaar) zelfstandig ondernemer. Ik leer door mezelf te verplaatsen in de situatie die de ander heeft meegemaakt of ervaart. Ik laat mezelf coachen en ben met mede coaches in gesprek en toets mezelf aan de hand van de behaalde resultaten. Ik leg de lat hoog. Ik lees veel, woon seminars bij en verdiep me via de diverse huidige media in vraagstukken waar ik mee te maken heb.

De mens en de relatie’s die mensen hebben staan hierin centraal. Mijn kwaliteiten zijn dat ik een sterk ontwikkeld empathisch vermogen heb en zeer creatief ben. Ik heb geleerd door de vele levenservaringen die ik heb opgedaan. Ik ben, vindingrijk, een omdenker, leef zonder oordeel en weet in de praktijk de juiste vragen te stellen. Hobby’s zijn watersport, motorrijden en mijn hond.

In “hoogtij” dagen had ik een eigen bedrijf met 30 medewerkers, welke door onder andere mijn ziekte, na 13 jaar in 2013 failliet is verklaard. Ik weet dus wat ondernemen kan inhouden en wat de druk van de zaak met jou en je relatie kan doen.

Ik ben absoluut geen standaard psycholoog of psychiater, dat is dan ook mijn kracht. Ik zeg niet dat ik kan wat ik kan omdat ik dat heb geleerd, maar omdat ik in de praktijk het waarmaak op een Authentieke manier. Ik heb weerstand tegen de in mijn ogen verouderde manier van leren omdat ik ervaar dat een mens tot veel meer in staat is als wordt aangenomen. Die weerstand maakt dat ik veel dingen op een eigenzinnige manier doe en ik sterk vanuit intuïtie werk. Dat betekend echter niet dat ik niet geschoold ben, ik school mezelf elke dag en heel bewust op dit gebied. Maar wel op mijn eigen manier :).

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 41 beoordelingen

Martin Goedknegt

“Als wij als mens ‘het enige’ op aarde zijn met een zelfbewustzijn, waarom doen we er dan zo weinig mee?”

MIJN VISIE

Het “zelfbewust – zijn” maakt ons als mens UNIEK, maar we zijn er niet in geschoold. We worden geschoold op andere vlakken en leren daardoor iets af. We leren af wat bewustzijn eigenlijk is. Hoe sterker jij je bewust bent van wie je bent, hoe duidelijker je gaat zien wat jouw rol is de situaties waarin je terecht komt. Vanuit die bewustwording kun je leren je gedrag te veranderen, waardoor je anders met de situatie om kunt gaan. Dat zal leiden tot meer harmonie en gevoel van verlichting, het leven wordt minder zwaar en je voelt minder druk. Zelfbewustzijn maakt dat je onafhankelijk zult worden, maar wel graag voor mensen die voor jou van waarde zijn, van waarde bent.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”