Prijs jezelf

Eigenwaarde, een lekker vaag begrip. Maar wat als je dat wat conreter maakt? Wat betekend dat dan eigenlijk voor jou? ZELFbewustzijn

In mijn werk kom ik allerlei verschillende mensen tegen. Mensen met problemen en mensen die bezig zijn andere mensen te helpen. Mensen die via individuele begeleiding in de sportschool andere mensen weer goed in het lijf krijgen. Mensen die via Yoga, mindfulness of holistische massage andere mensen bewust maken van de problematiek die zij eigenlijk ervaren. Mensen die het management coachen om stap voor stap op een andere manier leiding te geven. En mensen die kinderen op zeer jonge leeftijd al helpen het zelfbeeld op de rit te krijgen.

In mijn geval heb ik alleen maar mensen om mij heen die zijn gaan werken op basis van een eigen ervaring en zich vervolgens gespecialiseerd hebben. Mensen die geleerd hebben zichzelf te herpakken na ernstige tegenslag en daarmee geleerd hebben hoe waardevol zij zelf zijn. Mensen die geleerd hebben hun eigen ervaringen om te buigen en er andere mensen weer mee te helpen.

Ik geloof dat eigenwaarde kunnen toekennen aan jezelf essentieel is. Snappen dat jouw leven om jou draait, de relaties die jij hebt en mate waarin jij in staat bent gevoel toe te laten en jij in staat bent om ook weer los te laten.

Ik zeg: Prijs jezelf in de waarde die je hebt, en prijs dat positief! Ken jezelf waarde toe en als je vast zit, geef jezelf dan de ruimte om hulp te zoeken en blijf kritisch op de hulp die je krijgt, je bent het waard! Mensen die verstand van zaken hebben kunnen jou helpen de stappen te maken die je wilt maken. En als je goede hulp ervaart, ga je een verschil merken na een of twee sessies. Zo niet? Zoek dan een ander!

Zo sprak ik vandaag iemand die op het schoolplein ernstig is gepest, zich niet begrepen voelde door zijn ouders en die zich al meer als 25 jaar anders heeft gevoeld, hulp heeft gehad en dacht dat hij omdat hij anders was, minder was. Een man die zich uiteindelijk bij een eigenaresse van de sportschool open en kwetsbaar durfde op te stellen. Een man die veel heeft meegemaakt in zijn jeugd. Een eigenaresse die zich echt bekommerd om de persoon i.p.v. een keten van sportscholen waar de commercie van af spat is in dit geval typerend de aanzet van het verschil. Deze man zet een traject in voor zichzelf om een verandering door te gaan en realiseert dat ook, en hij heeft geluk, hij komt bij de menen terecht die hij raakt en die hem raken! Na jaren van zich anders gevoelt te hebben en dat negatief te hebben gezien komt hij nu juist tot de ontdekking dat hij i.d.d. anders is, maar zeker niet minder! Het gevoel wat dat teweeg brengt liegt er niet om, tegelijkertijd zet hij daarmee een nieuwe route in voor zijn leven. Na jaren lange onrust, komt er een perspectief, een route een way out! Beter gezegd, een way in! :)

Na vandaag is voor mij weer meer duidelijk geworden dat eigenwaarde hebben soms niet genoeg is. We leven in een commerciële maatschappij, maar waarom investeren we pas werkelijk in onszelf als we vastlopen? Waarom maken we jaarlijks geen budget vrij om te investeren in onszelf om te voorkomen dat we vastlopen? Ik zeg dat komt omdat we bij onszelf geen prijskaartje om ons nek hangen. We kennen onszelf geen waarde toe. En als we onszelf al een waarde toekennen, wel bedrag vul jij dan in?

Prijs jezelf! Hang in gedachte eens een kaartje aan je nek en bedenk eens welk bedrag jij daarop zou schrijven!

En vraag jezelf eens af, doe ik daar ook iets mee?

Martin Goedknegt

ZELFbewustzijn als LIFE & RELATIECOACH, PRIVE EN ZAKELIJK

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on vk
Share on reddit
Share on email
Martin Goedknegt

Martin Goedknegt

Ik help mensen die vastlopen met zichzelf en in de relaties die zij hebben. Zowel persoonlijk als relationeel.
zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 59 beoordelingen

Leave a Replay

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Of volg mij op social media

Mijn nieuwste blog posts:

Corona en je Relatie

Corona en je relatie: 7 factoren waar je mee te maken krijgt

Bij veel mensen komt de relatie onder druk nu het Corona virus heerst. Verhalen gaan rond dat scheidingen gaan toenemen. Dat zou nu nog op zich laten wachten omdat er financiële onzekerheid heerst.

Dit soort nieuws raakt mij, omdat ik dan word geconfronteerd met de kleinschalige impact die ik kan bewerkstelligen als eenmanszaak, werkend als relatiecoach. Bij mij heeft 98% van de personen in de relatie’s wel baat bij coaching. Maar er is zoveel mediageweld over relaties die stuk lopen, daar kan ik bijna niet tegenop.. toch probeer ik het! :).

Het raakt, ook omdat een relatie zoveel mooier kan zijn als waar we doorgaans al tevreden mee zijn. Ook is een scheiding, zeker gebaseerd op (overmatige) emotionele grond, vaak een wissel met veel leed. Terwijl dat dus helemaal niet zo hoeft te zijn!

Lees verder »
relationele verandering

Relationele verandering en de impact daarvan

De relationele verandering en de impact daarvan, die we als mens doormaken, is veel groter dan dat de meeste van ons bewust zijn. We hebben heel lang gedacht dat de mens 1,600.000 jaar bestond, het oudste fossiel dat we nu kennen is echter 2,800.000 jaar oud!

2,800.000 jaar….

Kijk eens naar dat getal! Vorm eens een beeld met je eigen leeftijd en hoe oud ben je dan? Wat betekent die 60, 40, of 30 jaar die jij bent nu eigenlijk? Wat doet dat met het woord “Leef-tijd”? En welke verandering heb jij dan meegemaakt? Met deze getallen in het achterhoofd, wat weet jij eigenlijk jouw eigen mens zijn? Wat weet jij eigenlijk van relaties?

Lees verder »
De reden van het leven waarom zijn wij hier?

De reden van dit leven

Ik kreeg afgelopen week een mooi inzicht tijdens een gesprek wat ik voerde met een jonge vrouw. De vrouw die tegenover mij zat is vastgelopen in haar leven. In mijn ogen een leuke vrouw! Jong met een warme glimlach, verzorgd, slank figuur, intelligent en in mijn ogen heel veel potentie! Zij zit tegen over mij omdat zij snel moe is, energie verliest en omdat het niet zo goed met haar gaat. Waarom precies weet ze niet. Ze omschrijft dat ze gevoelig is en veel last heeft van pikkels (drukte, onrecht, herrie, emoties van andere, fel licht etc). Ze geeft aan dat ze vast zit en ervaart een probleem met zichzelf.

Lees verder »

Facebook