Relatiecoach
Als een relatie niet de aandacht krijgt die het verdient, gaat de relatie meer van je vragen als geven. Als dat aanhoudt, ontstaat er een negatieve kijk op de relatie en op de ander. Mijn visie daarop is dat jij daar een aandeel in hebt. Het mooie daarvan is dat jij verschil kunt maken! Relatietherapie vanuit het individu helpt je daarin.
Wat mij anders maakt, is mijn aanpak; ik benader het individu in de relatie. Wat kun jij anders doen voor de relatie, zonder jezelf te verliezen. Een typische relatie bestaat uit twee personen. Twee personen die gewoon door te leven, een ontwikkeling doorgaan. Dit door de dagelijkse gebeurtenissen, bewuste ontwikkeling en vooral ook onbewuste ontwikkeling. Die ervaringen veranderen heel langzaam jouw gedrag. Vaak ga je je daardoor aan de ander storen. En voor je het weet zit je in een negatieve spiraal.
Ik richt mij specifiek op relaties en personen in die relaties. De Google recensies spreken daarbij voor zich.
In de praktijk?
In de relaties die ik behandel, zie ik altijd dat mensen denken zichzelf goed te kennen en vaak ook de oorzaak van de relatie problematiek al denken weten. Maar hoe kan het dan als je het al denkt te weten, dat je het niet veranderd krijgt? In de praktijk zie ik dat mensen vaak symptomen zien en niet de oorzaak. Dat leidt vaak tot onbegrip. Dat onbegrip zit in de weg. Daar start ik mee, ik maak in de eerste sessie al direct zichtbaar wat de problematiek is. Niet leuk, maar zeer prettig omdat je weet waaraan je kunt werken. Dat is heel wat beter dan wanhopig zijn en frustratie voelen. Dan is er dus ook gelijk al meer rust.
Vaak is het niet de vraag of de één nog van de ander houdt, maar geven de mensen aan dat ze de ander niet begrijpen. Je kunt stellen dat het houden van niet genoeg is.
Wat het in de meeste gevallen zo ingewikkeld maakt, is dat de problematiek een combinatie van factoren is. Ik kan jou en je partner helpen daar inzicht in te krijgen. Als er niet tijdig verandering komt, zijn uitspraken en/of gedachten van: “Ik weet het niet meer”, “Ik geef het op”, “Ik stop ermee”, “Ik wil uit elkaar” of “Zo kan het niet langer” dan wekelijkse kost. Het gevolg is dan dat dat het geen is wat er gaat gebeuren.
Uitgangspunt?
Hoe ik naar een optimale (partner)relatie kijk, is dat het een soort vriendschap is, met een sterke vorm van exclusiviteit, waar een oprechte vorm van houden van in heerst. Dus de relatie als aanvulling op je leven, niet als invulling van je leven. Ik zie de relatie dus ook los van het individu. Vaak doe je dingen die je eigenlijk helemaal niet wil doen en heb je wellicht het gevoel dat je iets van jezelf kwijt raakt. Wat je dan ziet, is dat het onbegrip zich manifesteert in de relatie.
Hoe? Ik help mensen als coach om relaties te verbeteren en als therapeut om relaties te herstellen. Of dat nu je eerste relatie of een vervolg relatie is.