Relatietherapeut online

Wil jij dat het anders wordt?

Jezelf bewust worden maakt het verschil

Relatietherapeut online

Tot 2020 kon ik me niet voorstellen dat het geven van persoonlijke relatietherapie, als online relatietherapeut zou kunnen. Corona echter heeft mij laten inzien dat dat wel degelijk kan, en ik verbaas me over de resultaten. Zo zie je maar dat sommige ontwikkelingen alleen onder druk plaatsvinden.

Dat inzicht geldt ook voor jullie, de relatie kan eigenlijk alleen maar beter worden als je ziet wat je kunt ontwikkelen. En daar hebben we een punt waar het bij jullie waarschijnlijk niet goed loopt. Doorgaans denken mensen namelijk te weten waar het fout loopt, maar lukt het ze niet verandering te realiseren. Dus je weet waar het aan ligt maar je krijgt het niet veranderd. Mijn ervaring leert dat dat niet is omdat jullie het niet kunnen, maar omdat je denkt dat wat jullie probleem is, eigenlijk niet het echte probleem is.

Relatietherapeut online, ervaring.

Ik zie inmiddels dat een relatietherapeut online, veel kan betekenen op het vlak van relationele veranderingen. De praktijk wijst uit dat een relatietherapeut online prima kan, maar je als therapeut wel je programma moet aanpassen. Ikzelf geloof echter in een persoonlijke aanpak, en heb dat dus ook vast gehouden. Er zijn gesprekken, maar die zijn dan online. Er zijn daarnaast zeker dingen die generiek kunnen worden toegepast, maar de uiteindelijkvraagstukken vragen in mijn ogen als je het goed wil doen, persoonlijke aandacht.

Ik kan je die aandacht geven, en kan dat tegenwoordig ook locatie onafhankelijk. Ik heb mijn werkwijze en vooral mijn programma er meer op afgestemd en kom tot de ontdekking dat het soms nog effectiever is als een ‘reguliere’ sessie. Dat onstaat omdat bij een online sessie de aandachtspan sterker is en er bewuster wordt geluisterd. Het is een andere vorm van communiceren, en dat vraagt meer van je mentale aandacht.

Maar mochten de online sessies niet toereikend zijn, heb je bij mij het voordeel dat wel eventueel ook een afspraak kunnen maken op locatie naar keuze. Het geeft soms een geruststellend idee dat er ook andere mogelijkheden zijn. Soms helpt het als je dat weet om contact te leggen met een coach. Maar doorgaans is de online optie toereikend.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het is vrij simpel, de drempel is laag. Je stuurt mij aan WhatsApp bericht, mail of je belt even bijvoorbeeld. We plannen een tijd in en ik stuur je een verzoek voor een online sessie. Daarvoor gebruiken we dan Google Meet, of Microsoft teams. In het eerste gesprek tasten we af of je je prettig voelt bij mij en vandaaruit gaan we veder. Doorgaans is in het eerste gesprek al gelijk duidelijk waar we iets aan kunnen doen, en wat we kunnen doen.

Het kan ook zijn dat jij wel al aan een sessie toe bent, maar je partner nog niet. Dan is een online afspraak ook prettig, omdat de impact niet zo groot is als werkelijk een fysieke afspraak met mij te maken, dat ik of aan huis kom of we een wandeling doen bijvoorbeeld. Dat ik kan helpen is vrij zeker, mijn werkwijze voor relatietherapie is hier te vinden, en mocht je nog twijfelen, lees dan de ervaringen even!

Martin Goedknegt

Mentaal welzijn vanuit zelfbewustzijn

 

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 74 beoordelingen

De verbinding / connectie voelen

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media