Relatietherapeut Vlaardingen

Relatietherapeut Vlaardingen

ZELFbewustzijn maakt het verschil!

Relatietherapeut Vlaardingen (eigen praktijk)

Als relatietherapeut Vlaardingen help ik mensen al jaren met de persoonlijke relationele vraagstukken. Ik ervaar tijdens het geven van relatietherapie dat er verschillende oorzaken liggen in de problemen die mensen in de relatie ervaren. Veel relatieproblemen worden opgelost met de juiste kennis. inzichten en ondersteuning, en zijn eigenlijk in de essentie altijd anders als de mensen bij binnenkomst zelf denken.

Veel voorkomende relatieproblemen zijn in de ogen van de mensen een communicatie probleem, geschonden vertrouwen of twijfels of mensen wel echt bij elkaar passen. In de praktijk echter liggend e vragen vaak op het onderbewuste deel. Mensen hebben geen idee van hoe ze eigenlijk in elkaar zitten en waarom ze doen wat ze doen. De relatie wordt dan doorgaans als onprettig ervaren een van de partners gaat vreemd of een van de partner is vreemdgegaan. In dit soort gevallen leggen we als mens snel de schuld bij de ander neer. Terwijl van schuld in mijn ogen eigenlijk niet te spreken is omdat we helemaal niet weten wat er allemaal ten grondslag van dit gedrag ligt.

Tijdens mijn coaching trajecten ga ik snel en verrassend effectief aan de slag. We halen doorgaans in de eerste sessie de oorzaak van jullie problemen naar boven en gaan er daarvandaan voor zorgen dat jij en je partner elkaar weer kunnen gaan vinden.

Zelfonderzoek

Wanneer het moment is bereikt dat je binnen je relatie meer problemen ervaart dan plezier, ervaar je dat het tijd is om stappen te ondernemen.  Wanneer er sprake is van onbegrip, woede en ruzie binnen de relatie heb je in de basis eigenlijk met machteloosheid te maken. Je roept het wellicht ook “Ik weet het niet meer”. Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd en nu is het tijd vanuit een andere hoek eens informatie in te winnen. Dat zul je waarschijnlijk in eerste instantie doen met een vriend of vriendin, hoewel je door schaamte wellicht ook weer niet alles durft te delen. Maar een vriend of vriendin is beperkt kwa kennis op relationeel vlak en vaak onbedoeld ook bevooroordeeld. Een relatietherapeut met kennis maakt dan verschil.

Jaren lang, ben ik full time bezig met relaties, dus heb ik inmiddels een brede invalshoek. Vanuit die kennis maak ik inzichtelijk dat de oorzaak ook bij jezelf ligt, maar heel anders als dat jij dacht. Ik heb ervaren dat zelfbewustzijn het verschil maakt, bewust worden van eigen gedrag, denken en eigen gevoel. Niet alleen in een relatie, maar ook zeker in de vraagstukken bij jezelf. Als coach zal ik je tijdens de relatietherapie dan óók als individu begeleiden. Ik leer jou nieuwe kennis aan in het belang van jouw en jullie doelstelling. Het is een vorm van serieel paralell coaching, jij, je partner en de relatie als ontwikkelingspotentieel.

Relatietherapeut, technieken en werkwijze

Voor de relatietherapie maak ik gebruik van verschillende technieken maar ik beperk me niet tot een strategie. Ik richt me sterk op het individu en zie een relatie als een gevolg van individuen. Ik zie een relatie ook zeker niet als hard werken of een opgave. In mijn ogen is dit een achterhaalde insteek. Ik pas mijn manier van werken aan op jou als persoon, en dat merk je gelijk in het eerste gesprek. Ik zit er eenvoudig, scherp en direct in. We voeren geen moeilijke en zware gesprekken, ik biedt je inzicht en mogelijkheden.

Door middel van een coachingstraject in gemiddeld twee – drie maanden, zorgen we er samen voor dat het leven zich draait op een manier die voor jou prettig is. En dat heeft een positief effect op de relatie tussen jou en je partner. Binnen het traject zullen we een aantal gesprekken voeren van ongeveer twee uur.

Het traject ziet in hoofdlijnen er als volgt uit: Kennismaking en probleemstelling, Uitdiepen persoonlijke ervaringen, Dieper naar de kern (gevoel), Wat kan er voor jou anders en hoe gaan we dit bereiken, Gevoel opzoeken en de verandering, Eigen maken en delen

Relatietherapeut Vlaardingen

Ik biedt relatietherapie aan in Vlaardingen en omstreken. Ik maak de afspraken bij de mensen thuis, in mijn praktijk locatie in Rhoon, of op locatie naar keuze. Voor de therapie heeft het mijn voorkeur om bij jullie thuis af te spreken, dan ervaar ik dat het meest effectief ben omdat ik het meeste aan informatie meekrijg. Het belangrijkste is wel dat we een plek opzoeken, waar jij je op je gemak voelt. Wel maak ik graag tekeningen tijdens sessies om het een ander goed duidelijk te weergeven en dan is het natuurlijk het meest praktisch om binnen te werken.

Kies voor jezelf en onderneem actie

Start de gewenste verandering vandaag. Neem zonder enige verplichting contact op via het contactformulier, bel naar 06 40 915 925 of app mij even of stuur een e-mail naar martin@zelfbewustzijn.nl.

Als we een afspraak maken heb je daar in het eerste gesprek al iets aan, mocht dat niet zo zijn geef ik ook nog een niet goed geld terug garantie. Lees daarover meer op de tarieven pagina. Mocht je alsnog nog twijfelen, lees dan bij google de ervaringen even!

Ik ben benieuwd wat jij doet, je zit tenslotte niet voor niets deze tekst te lezen. :)

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 76 beoordelingen

We maken als mens veel mee in ons leven.

De een hele heftige dingen de ander iets minder heftige dingen.
Ben jij je bewust hoe dat jouw leven beïnvloed?

We zijn het enige levende wezen op aarde met een ‘zelf bewust zijn’, waarom zijn we daar dan niet in geschoold?

Lees meer…

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”