Relatietherapie aan huis

Wil jij dat het anders wordt?

Jezelf bewust worden maakt het verschil

Relatietherapie aan huis

Als je relatietherapie bij mij zou volgt heb je zelf ook invloed op hoe het gaat verlopen. Een van de dingen waar je bijvoorbeeld ook invloed op hebt is de locatie van de sessies zelf. Ik geef naast mijn eigen praktijkruimte ook de mogelijkheid om relatietherapie aan huis te volgen. Relatie therapie aan huis heeft mijn persoonlijke voorkeur, omdat het mijn doelstellingen om de trajecten effectiever te maken ondersteund. Voor mij houden persoonlijke doelstellingen in dat ik continu mijn kwaliteit van werken in ogenschouw hou, maar ook in alle gesprekken steeds op zoek ben naar hoe ik mensen kan helpen om in minder tijd grotere stappen te maken als het gaat om het doel wat zij voor ogen hebben.

Wat maakt relatie therapie aan huis effectiever

Wat relatietherapie aan huis voor mij effectiever maakt berust in hoofdlijnen op 2 componenten

  • De verandering is effectiever op als je dat aanleert op de plek waar je er last van hebt.
  • Ik krijg meer en “natuurlijkere” informatie mee over jullie leefsituatie en gedragspatronen.

Ik ervaar dat als ik relatietherapie aan huis geef, ik meer in een kortere tijd, veel meer informatie beschikbaar heb/krijg. Met informatie bedoel ik dan dat ik mensen en hun gedrag in de natuurlijke habitat kan ervaren en daarvanuit kennis en ervaring informatie uit kan halen wat helpt in het proces.

Wat gebeurd er

Als ik binnenkom lopen wordt ik bij relatietherapie aan huis in staat gesteld om de reguliere patronen tussen de personen te herkennen. Ik kan het gedrag lezen zeg maar, in plaats van dat mensen zich voor mij settelen op de bank in mijn praktijkruimte.  Het gedrag van mensen is sterk gekoppeld aan de omgeving waarin wij verkeren. Zo zo je je meer kind voelen als je bij je ouders thuis binnen loopt, uit je jezelf op een andere manier als wanneer je aan het werk bent en al je thuis mensen uitnodigt gedraag je je anders als wanneer jij naar een ander toegaat. De omgeving heeft invloed op je gedrag, en ik kan in die situatie gedragingen herkennen.

Juist het gedrag wat je vertoont heeft doorgaans te maken met de relatieproblemen die jij of je partner ervaart. Daarnaast is het ook zo dat als je het gedrag wilt veranderen, je dat het beste kunt doen op de plaats waar je er last van hebt. Logisch ook als je weet dat de omgeving invloed heeft op je gedrag. Met de omgeving met je denken aan de ruimte, maar ook in welke ruimte je bent. Zo hebben kleuren/geuren/licht/geluid/etc,  allemaal invloed op ons gedrag.

Wat is het veschil?

Als je bij mij, of iemand anders binnenloopt zal je mindset anders zijn als wanneer je thuis bent, zeker als je nog nooit bij de die ander bent geweest, of nog niet vaak daar bent geweest. Je voelt je bijvoorbeeld minder thuis, wat onzeker, zult wat afwachtend zijn en gaat meer rekening houden met de normen en waarden van de ander. Je bent namelijk te gast. Als je bij mij inde praktijkruimte afspreekt, kom je in een aangename setting terecht die je even wegvoert van de buitenwereld, maar thuis zit je juist sterk in je eigen patronen. De rol die je zelf speelt als je naar een ander gaat is anders/kleiner, je hebt minder verantwoordelijkheden bijvoorbeeld en ook de invloed die je neemt/hebt veranderd op de verschillende vlakken.

Naast de effectiviteit zijn er ook andere voordelen, denk hierbij aan comfort maar ook aan praktisch gemak, omdat het minder tijd van je in beslag neemt. Ook heb je niet te maken met stress die vooraf gaat aan het “op tijd komen” of kan het handig uitkomen omdat je voor de kinderen gene oppas hoeft te regelen als je een avond afspraak boekt.

Spreekt relatietherapie aan huis je aan?

Als je relatietherapie aan huis wilt, kun je dat aangeven in de planningsmodule. Er komen dan wat reiskosten bij welke je terug kunt zien in de tarieven pagina. De ervaring leert echter dat de effectiviteit zomaar 10-20% hoger ligt, dus dat verdient zich doorgaans ook weer terug in het aantal benodigde afspraken.

 

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

DE reservering is gelukt, ik ben onderweg

We maken als mens veel mee in ons leven.

De een hele heftige dingen de ander iets minder heftige dingen.
Ben jij je bewust hoe dat jouw leven beïnvloed?

We zijn het enige levende wezen op aarde met een ‘zelf bewust zijn’, waarom zijn we daar dan niet in geschoold?

Lees meer…

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

Je kunt pas verder als je ziet dat de pijn er is, de pijn erkend en de pijn er laat zijn (waarneemt). In een relatie moet de partner (ook) je pijn zien en begrijpen wat de impact ervan is, zodat de partner het gedrag wat volgt uit de pijn, niet persoonlijk zal nemen. Voorwaarde voor herstel is dat de pijn er van beide personen ‘mag’ zijn, pas dan kun je de pijn verder onderzoeken en komt er een weg naar herstel.