Relatietherapie

Relatietherapie

Met een eigentijdse aanpak!

Relatietherapie

Je wilt er alles aan gedaan hebben, je wilt de relatie redden voor de kinderen, je kunt niet tegen de gedachte om de ander te verliezen of je komt er samen echt niet meer uit. Hoe dan ook, het is moeilijk geworden om elkaar nog te begrijpen of snapt helemaal niets meer van de ander, frustratie is het gevolg. Je weet wat het probleem is, maar krijgt het niet opgelost. Relatietherapie zie je dan als oplossing.

Aanleiding

Er zijn bij relatietherapie aanleidingen dat mensen contact opnemen. Bijna iedereen doet hetzelfde; naar elkaar wijzen en een tekort ervaren. Een tekort in: communicatie, begrip, rust, vrijheid, vertrouwen, intimiteit of seks. Niet begrepen worden wordt aangewezen als een probleem.

Jij!

Als het zover komt dat je naar een relatietherapeut zoekt, ben je je inmiddels bewust dat je er zelf niet uitkomt. Je mist wat je blij maakt en hoort jezelf of de ander wellicht roepen dat het zo niet door kan gaan. Je baalt enorm, het vreet energie en tegelijkertijd is er geen verandering.

Relatietherapie in de praktijk

Als een relatie niet lekker loopt, zijn er in mijn ogen twee mensen die iets te leren hebben van zichzelf. Het is nooit zo dat de één alles ‘goed’ doet en de ander alles ‘fout’ doet, het zit nooit bij één van de twee! 

De vraag is nu, pak je door? Neem je contact op? Als je dat niet doet is de kans groot dat de situatie verslechterd. Als je wel doorpakt, is de kans groot (90% bij mij) dat het tij gaat keren. Relatie therapie helpt als je zelf op onderzoek uit wil gaan wat jij anders kunt doen. Los van de relatie heb je meer aan wat ik je leer omdat ik jullie beide help persoonlijk te ontwikkelen. Zo zul je ook in andere relaties (Werk, ouders, vriendschap, ex..) sneller doorhebben wat er gebeurd, en het besef hebben waarom dat gebeurd en wat jij er dan mee kunt.

De eerste stap

Ik werk als relatiecoach anders als anders, ik ga direct de diepte in. Ik hou het luchtig maar maak tegelijk  maak complexe problemen eenvoudig. Tijdens de eerste afspraak heb je direct inzicht in wat er dieperliggend speelt, en zul je waarschijnlijk flink in de war, weer uit het gesprek komen. Dat gaat vaak met zoveel informatie gepaard dat je het maar moeilijk kunt geloven; ik heb daarvoor een eigen werkwijze.

andere klanten ervaren dat ik binnen het eerste gesprek de vinger op de zere plek leg, en dat is dan ook precies mijn doel.  (lees de reviews bij Google).  Ik visualiseer daarbij in simpele tekeningetjes die ik ter plekke op jullie situatie afstem. Ik doe dat om het begrijpelijk te krijgen, en stop niet voordat jullie echt begrijpen wat de oorzaak nu eigenlijk is.

Dat mensen elkaar na 2-3 gesprekken weer helemaal terugvinden is geen uitzondering.

Na dat eerste gesprek plan ik één op één een afspraak met jullie, los van elkaar, waarna er aansluitend een gesprek volgt met zijn drieën. In de meeste gevallen is dat afdoende. In sommige situaties moeten we wat meer de diepte in, maar daar ben je zelf bij natuurlijk!

Cijfers?

Voor de beeldvorming, honderden mensen zijn inmiddels de praktijk gepasseerd.  Daarvan geeft ruwweg 90% aan dat de hulp diep geraakt heeft, en de relatie beter is geworden als daarvoor. De overige 10% gaat uit elkaar, en in de meeste gevallen zonder grote conflicten. Het niet redden van de relatie is vaak omdat één van de twee partners de relatie niet meer wil, of omdat mensen vroegtijdig de ondersteuning hebben beëindigd.

Meer en meer stellen gaan op jonge leeftijd uit elkaar volgens het cbs. Ook goed natuurlijk als dat een vrije keuze is, maar als je dat niet wil, is het tijd om actie te ondernemen!

Ik zie dat relaties zoals wij die kennen, aan het veranderen zijn. DE wereld veranderd, de mens veranderd, dus de relatie veranderd. Logisch in mijn beleving. Wil je daar meer over weten? Lees dan mijn blogs en/of de pagina relatievorm.

Relatietherapie vanuit ZELFbewustzijn maakt verschil!

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 50 beoordelingen

te verschillend

Verschillen zijn geen probleem!

Je weet niet meer hoe met die verschillen om te gaan!

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Pas als je de ander loslaat, ga je ervaren hoeveel die van je houdt”

“Tegen elkaar praten is iets heel anders als met elkaar in gesprek zijn”