Relatietherapie

Succesvolle Relatietherapie

een aanpak van deze tijd

Relatietherapie

Je zit in een relatie waar je jezelf niet fijn voelt en zoekt naar wegen om de relatieproblemen aan te pakken. Je denkt te weten waar de problematiek zit en bent geneigd de oorzaak aan de ander toe te kennen. Als die het nou eens anders zou doen…. Je begrijpt dat jij er een onderdeel van bent. Je doet je best, toch is het alleen maar erger aan het worden. Je hebt behoefte aan hulp en dan denk je aan een relatietherapeut voor relatietherapie.

Welkom hier en fijn dat je actie onderneemt! Een relatie kan namelijk veel toevoegen als je weet hoe!

Aanleiding

Er is een aantal veel voorkomende aanleidingen van waaruit mensen contact met mij opnemen als het om relatietherapie gaat. Dat kan gaan dat één van de twee verliefd is geworden op een ander, dat vreemdgaan een rol speelt, je uit elkaar bent gegroeid, je veel conflicten hebt of je je niet gewaardeerd voelt bijvoorbeeld.

Jij!

Als het zover is, heb jij waarschijnlijk al met heftige gevoelens te maken zoals frustratie en onmacht. Je hoort jezelf wellicht roepen dat je het niet begrijpt en kun jij of de ander zomaar ‘uit de slof ‘schieten. Je baalt van dat gedrag, maar eigenlijk is er geen verandering. Je zit in jouw beleving in een situatie waar niet meer uit te komen is en het vreet energie bij je. De relatie komt in een neerwaartse spiraal.

In de praktijk

In de praktijk zie ik dat als een relatie niet fijn loopt, er twee mensen zijn die het anders moeten doen. Vaak is er veel bij jullie gebeurd en ben je je niet bewust wat die verandering eigenlijk met jullie doet. Die impact is vaak groot en je raakt daardoor grip op jezelf en daarmee op de ander kwijt.

Het gevolg is in toenemende mate van onbegrip, meningsverschillen, spanning en ruzie. We gaan uitspraken herhalen en weten niet meer wat we moeten doen. We willen werken aan oplossingen, maar kunnen de energie niet meer vinden in onszelf om een verandering te realiseren. Tijd voor hulp!

De eerste stap

Ik zit er simpel in. Ik maak (op een nuchtere Rotterdamse wijze) complexe problemen eenvoudig en in de eerste afspraak heb jij al meer inzicht in wat er nu eigenlijk speelt. Dat gaat vaak zo snel dat je het maar moeilijk kunt geloven. Mensen ervaren dat ik binnen het eerste gesprek de vinger op de zere plek leg. Als ik het inzicht heb, ga ik dat met jullie delen. Dan ga je meer begrijpen van jezelf en van de ander en valt er stress weg. Het wijzen naar elkaar stopt en simpel gezegd betekent dit dat je zowel naar het eigen denken en het handelen gaat kijken. Ik maak je ZELFbewust en na het eerste gesprek zitten jullie er anders in.

Cijfers

Ik help jaarlijks ongeveer 200 personen met hun relaties waarvan 95% na de therapie aangeeft dichter bij elkaar te staan als daarvoor.  De 5% die uit elkaar gaat is een gevolg van dat één van de twee partners de relatie niet meer wil, vaak (onbewust) al bij aanvang van de therapie.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

DE reservering is gelukt, ik ben onderweg

We maken als mens veel mee in ons leven.

De een hele heftige dingen de ander iets minder heftige dingen.
Ben jij je bewust hoe dat jouw leven beïnvloed?

We zijn het enige levende wezen op aarde met een ‘zelf bewust zijn’, waarom zijn we daar dan niet in geschoold?

Lees meer…

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen:

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”