Relatietherapie

Relatietherapie

Met een eigentijdse aanpak!

Relatietherapie

Je zit in een relatie die niet prettig verloopt. Het is moeilijk geworden om elkaar nog te begrijpen, frustratie is het gevolg. Je denkt te weten wat het probleem is en bent geneigd de oorzaak aan de ander toe te kennen.

Maar als jij weet waar het probleem zit, waarom krijg je het dan niet veranderd?

Aanleiding

Er zijn bij relatietherapie veel voorkomende aanleidingen dat mensen contact met mij opnemen. In bijna alle gevallen doet iedereen hetzelfde; je wijst naar elkaar en ervaart een tekort. Een van de twee (of beide), ervaart een tekort in: communicatie, begrip, rust, vrijheid, vertrouwen, intimiteit of seks. Niet kunnen praten wordt bijna altijd aangewezen als een probleem. Soms wil de één wil er aan werken, en de ander denkt dat het wel goed komt, ook dan heb ik mogelijkheden.

Jij!

Als het zover komt dat je naar iemand als mij zoekt, ben je je inmiddels bewust dat je er zelf niet uitkomt. Je hoort jezelf of de ander wellicht roepen dat je het niet begrijpt, dat het zo niet door kan gaan en vervolgens kun jij of de ander zomaar ‘uit de slof ‘ schieten. Je baalt enorm, het vreet energie en tegelijkertijd is er geen echte verandering.

Relatietherapie in de praktijk

Als een relatie niet lekker loopt, zijn er twee mensen die iets te leren hebben. Het is nooit zo dat de één alles ‘goed’ doet en de ander alles ‘fout’ doet, het zit nooit bij één van de twee!

Er is waarschijnlijk al veel gebeurd voordat je hulp bent gaan zoeken, en nu zit je hier. De vraag is nu, pak je door? Neem je contact met mij op? Als je dat niet doet is de kans groot dat de situatie verslechterd. Als je wel doorpakt, is de kans groot (90% bij mij) dat het tij gaat keren. De relatie zal na een aantal gesprekken bestendiger zijn. Daarnaast heb je meer aan wat ik je leer omdat ik jullie beide persoonlijk ontwikkel. Zo zul je ook in andere relaties (Werk, ouders, vriendschap, ex) beter begrijpen wat er gebeurd, wat dat met jou doet en wat je daarmee kunt.

De eerste stap

Ik werk als relatiecoach anders als anders, ik ga de diepte in. Ik maak complexe problemen eenvoudig en tegelijkertijd hou ik het allemaal lekker luchtig. Tijdens de eerste afspraak heb je direct meer inzicht in wat er speelt, dat gaat vaak zo snel dat je het maar moeilijk kunt geloven; ik heb daarvoor een eigen werkwijze.

Mensen ervaren dat ik binnen het eerste gesprek de vinger op de zere plek leg, en dat is dan ook precies mijn doel.  (lees de reviews bij Google).  Ik visualiseer daarbij veel in simpele tekeningetjes die ik ter plekke op jullie situatie afstem. Ik doe dat om het begrijpelijk te krijgen, en stop niet voordat jullie echt begrijpen wat de oorzaak nu eigenlijk is.

Simpel gezegd leer ik jou en je partner, te begrijpen en te benoemen wat er speelt en help ik jullie in de gewenste verandering. Dat mensen elkaar na 2-3 gesprekken weer helemaal terugvinden is geen uitzondering.

Na dat eerste gesprek plan ik één op één een afspraak met jullie, los van elkaar, waarna er aansluitend een gesprek volgt met zijn drieën. In de meeste gevallen is dat afdoende. In sommige situaties moeten we wat meer de diepte in, maar daar ben je zelf bij natuurlijk!

Cijfers

Voor de beeldvorming, ik heb inmiddels meer als 1000 mensen geholpen met hun relaties waarvan er ruwweg meer dan 90% aangeeft dat de hulp diep geraakt heeft. De overige 10% gaat uit elkaar of als gevolg van dat één van de twee partners de relatie niet meer wil, of omdat mensen vroegtijdig de ondersteuning hebben beëindigd.

Meer en meer stellen gaan op jonge leeftijd uit elkaar volgens het cbs. Ook goed natuurlijk als dat een vrij keuze is, maar als je dat niet wil, is het tijd om actie te ondernemen! Ik zie dat relaties in het algemeen veranderen. Wil je daar meer over weten? Lees dan mijn blogs en/of de pagina relatievorm.

Relatietherapie vanuit ZELFbewustzijn maakt verschil!

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 49 beoordelingen

te verschillend

Verschillen zijn geen probleem!

Je weet niet meer hoe met die verschillen om te gaan!

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Pas als je de ander loslaat, ga je ervaren hoeveel die van je houdt”

“Tegen elkaar praten is iets heel anders als met elkaar in gesprek zijn”