Relatietherapie

Relatietherapie

Met een eigentijdse aanpak!

Relatietherapie

Op een ‘gegeven moment’ loopt de relatie niet meer zoals je wilt. Je houdt van de ander, maar met hoe het nu gaat kom je niet verder. Het voelt aan als een soort uitzichtloos en de problematiek neemt niet af. Soms zijn de geschillen al jaren aan de gang en ben je er ‘klaar mee’. Hoe dan ook, het is moeilijk geworden om elkaar nog te begrijpen en frustratie of eenzaamheid is het gevolg. Relatietherapie is dan een oplossing omdat er dan nieuwe kennis komt, op vlakken waar jij nog geen kennis hebt. Je hebt kennis nodig om een probleem op te lossen.

Aanleiding

Er zijn bij relatietherapie verschillende aanleidingen dat mensen contact met mij als relatietherapeut opnemen. Hoe verschillend van aard die vragen ook zijn, er is doorgaans een probleem herkenbaar. Je ervaart een tekort, bijvoorbeeld bij: communicatie, seks, vrijheid, vertrouwen, initiatief, liefde of rust. Geen ‘verandering zien’ is een probleem, of je ziet geen toekomstbeeld samen meer.

Jij!

Nu ben je zover dat jij of jullie samen hulp willen en ben je je inmiddels bewust dat je er zelf niet uitkomt en denk je aan relatietherapie. Je mist wat je blij maakt en hoort jezelf of de ander wellicht roepen dat het zo niet door kan gaan. Je baalt enorm, het vreet energie en tegelijkertijd is er geen verandering. Maar wat nu? Welke therapie/coach/strategie?

Relatietherapie als middel

Op een moment als dit zijn er in mijn ogen twee mensen die iets te leren hebben. Dat is ook de insteek van relatietherapie bij mij. Eigenlijk help ik jullie beide verder in een gezamenlijk en individueel traject. Het is nooit zo dat de één alles ‘goed’ doet en de ander alles ‘fout’ doet. Wel kan het zijn dat er bij de één wat meer speelt als bij de ander. Ik zie dat je beide iets te leren hebt en dat het enige probleem wat je hebt, als de liefde er voor elkaar nog is, je een kennishiaat hebt. Relatietherapie is een middel om meer zelfbewust te worden, wat als gevolg heeft dat je dichter bij elkaar komt.

De vraag in het achterhoofd

Relatietherapie werkt in mijn ogen het best, als je op onderzoek gaat met de vraag in je achterhoofd wat jij zelf anders kunt doen. Als je dit doet leer je beide nieuwe dingen bij. Dat is belangrijk, want je hebt nieuwe kennis nodig om dit probleem op te kunnen lossen. Waar je voor moet zorgen is dat je een goede kennisbron gebruikt.

Wat heb je eraan?

Los van de relatievraag die je hebt, heb je iets aan wat ik je leer. Dat ontstaat omdat ik jullie naast de relationele vragen, help persoonlijk verder te ontwikkelen. Zo zul je ook in andere relatievormen (werk/ouder/vriendschap/etc.) sneller doorhebben wat er gebeurd. Het mooiste daarvan is jij dan zelf situaties herkent en weet wat jij kunt doen! Je leert meer van jou en je partner als mens op gevoelsmatig sociaal en emotioneel vlak. Het zelfbewustzijn wordt verhoogd.

Hoe help ik als relatiecoach

Waar jullie tegenaan lopen maakt voor mij niet zo heel veel uit. Ik heb zoveel ervaring dat ik niet snel meer ergens van opkijk. Jullie willen verder, en ik ga daarmee helpen. Ik help jullie als relatie om meer inzicht te krijgen in waar jullie tegenaan lopen. Je zal anders op elkaar gaan reageren, en je krijgt beide keuzes in hoe je kunt reageren. Ik kan jullie hierin helpen opdat ik persoonlijk als mens op dit vlak ver ben ontwikkeld.

Ik ben meer als 10 jaar met zelfontwikkeling bezig en werk fulltime als life- en relatiecoach. Ik doe alleen dit, en niets anders, elke dag opnieuw. Ik leer en ontwikkel dus ook elke dag. Ik help met inzichten en nieuwe kennis en geef je handvatten om in effectieve stappen anders om te gaan met de verschillende omstandigheden.

De eerste stap met mij

Ik werk als relatiecoach anders als anders. Ik richt me op jullie persoonlijke ontwikkeling, met de relatie als doelstelling. Ik hou het luchtig, schroom niet om het met humor te benaderen en maak complexe problemen eenvoudig. Tijdens de eerste afspraak heb je al inzicht in wat er dieper liggend speelt. Ik heb daarvoor een eigen werkwijze. Na het eerste gesprek geef ik eventueel relatietherapie tips en oefeningen mee.

Klanten ervaren dat ik binnen het eerste gesprek de vinger op de zere plek leg, (lees de relatieterapie ervaringen van mij bij Google). Ik visualiseer met simpele beelden en tekeningen zodat het makkelijk te begrijpen wordt.

Wat doet een relatie therapeut?

Wat ik doe als relatietherapeut is te lezen in mijn werkwijze. Na het eerste gesprek plan ik een “één op één een afspraak met jullie”, los van elkaar. Daarop volgt doorgaans een gesprek met zijn drieën. Daarvandaan zien we dan verder. In sommige situaties moeten we wat meer de diepte in, ligt er nog iets in het verleden, maar daar ben je zelf bij natuurlijk!

Hoe succesvol is relatietherapie

Meer als duizend mensen zijn inmiddels door de jaren heen bij mij in de praktijk gepasseerd. De slagingskans relatietherapie is hoog. Van de mensen die ik geholpen heb geeft 90% aan dat de hulp verrassend geraakt heeft, en is de relatie beter als daarvoor. De overige 10% gaat uit elkaar, van die laatste 10% gaat het grootse deel in harmonie uit elkaar.

Het niet redden van de relatie is vaak een gevolg, omdat één van de twee partners de relatie niet meer wil. En dat ‘willen’ heb ik wel nodig, dat is eigenlijk het enige, twee mensen die een relatie willen met elkaar!

Wat zijn de kosten van relatietherapie?

De relatietherapie kosten verschillen enorm tussen de vele verschillende relatiecoaches verschillen. Doorgaans wordt er sterk naar het uurtarief gekeken, realiseer je dat het aantal sessies een veel grotere invloed heeft. Denk er goed over na, of je kosten die leidend wil maken in je keuze. Mijn tarieven vind je hier.

Martin Goedknegt

Zelfbewustzijn als LIFE & RELATIECOACH

Wil je meer weten, lees dan ook eens een paar andere blogs die je aanspreken.

Wil je geen blogs missen en de laatste in je mailbox? Abonneer je dan

Online relatietherapeut en relatietherapie Rotterdam en omstreken.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 73 beoordelingen

nondualisme

Verschillen zijn geen probleem!

Je weet niet meer hoe met die verschillen om te gaan!

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Pas als je de ander loslaat, ga je ervaren hoeveel die van je houdt”

“Tegen elkaar praten is iets heel anders als met elkaar in gesprek zijn”