Relatietherapie

Relatietherapie

Met een eigentijdse aanpak!

Relatietherapie

Je zit in een relatie waar je jezelf niet fijn voelt en zoekt naar wegen om de relatieproblemen aan te pakken. Je denkt te weten waar de problematiek zit en bent geneigd de oorzaak aan de ander toe te kennen. Als die het nou eens anders zou doen…. Je begrijpt ook dat jij er een onderdeel van bent, maar ziet niet meer wat er anders kan. Je doet je best, toch lijkt het erger te worden. Ik help je als relatietherapeut vanuit de gedachte dat je beide een nieuwe ontwikkeling in zult gaan.

Aanleiding

Er zijn enkele, veel voorkomende aanleidingen van waaruit mensen contact met mij opnemen als het om relatietherapie gaat. Toch staat een ding in de meeste gevallen centraal; je wijst naar elkaar en ervaart een tekort. Een tekort in: communicatie, begrip, respect, vertrouwen en eerlijkheid worden aangewezen als een probleem. Het gevolg van dat tekort is toename in afstand.

Jij!

Als het zover komt, heb je met heftige gevoelens te maken. Je hoort jezelf wellicht roepen dat je het niet begrijpt, dat het zo echt niet door kan gaan en vervolgens kun jij of de ander zomaar ‘uit de slof ‘ schieten. Je baalt van wat er gebeurt en tegelijkertijd is er geen verandering. Je zit in een situatie waar je niet meer weet uit te komen en het vreet energie. De relatie komt in een neerwaartse spiraal en het toekomstbeeld is eigenlijk al weg.

Relatietherapie in de praktijk

Ik zie in de praktijk altijd dat als een relatie niet goed loopt, er altijd twee mensen zijn die het anders ‘moeten’ doen. Er is al veel gebeurd en je bent je niet echt bewust wat die verandering met je doet. Die invloed is groot en je raakt daardoor voor je gevoel grip op jezelf en op de situatie kwijt.

Het gevolg is een toenemende mate van onbegrip, meningsverschillen, spanning en ruzie en dat zorgt dat het nog erger wordt. Je bent beiden je eigen uitspraken aan het herhalen en weet niet meer wat je moet doen. Je gaat denken dat het niet meer kan, terwijl je nog wil werken aan oplossingen. Op de een of andere manier lukt dat niet. Jou niet, maar de ander ook niet! Tijd voor hulp!

De eerste stap

Ik maak complexe problemen eenvoudig en in de eerste afspraak heb je direct meer inzicht in wat er speelt. Dat gaat zo snel dat je het maar moeilijk kunt geloven; ik heb daarvoor een eigen werkwijze. Mensen ervaren dat ik binnen het eerste gesprek de vinger op de zere plek leg (lees de reviews bij Google). Als ik zie wat er speelt, ga ik dat toetsen en met jullie delen. Ik visualiseer daarbij veel en stop niet voordat jullie echt begrijpen wat de oorzaak nu eigenlijk is. Als dat duidelijk is, ga je meer begrijpen van elkaars gedrag. Dat geeft gelijk begrip en begrip geeft rust.

Het wijzen naar elkaar stopt. Simpel gezegd leer ik je je gevoel te herkennen, te benoemen en naar je eigen denken en handelen te kijken. Ik leer jullie meer Zelfbewust te worden.

Na dat eerste gesprek plan ik één op één een afspraak met jullie, los van elkaar, waarna er aansluitend een gesprek volgt met zijn drieën. In de meeste gevallen is dat afdoende. In sommige situaties moeten we wat meer de diepte in, maar daar ben je zelf bij natuurlijk!

Cijfers

Ik help jaarlijks ongeveer 200 personen met hun relaties waarvan 95% na de therapie aangeeft dichter bij elkaar te staan als daarvoor.  De 5% die uit elkaar gaat is een gevolg van dat één van de twee partners de relatie niet meer wil, vaak (onbewust) al bij aanvang van de therapie, of als mensen vroegtijdig de ondersteuning beëindigen. Verliefdheid of het niet voelen van de klik kan hierbij een rol spelen, maar hoeft niet bepalend te zijn.

Meer en meer stellen gaan op jonge leeftijd uit elkaar geven de cijfers van het cbs aan. Een relatiecrisis start vaak als er veel is gebeurd, er kinderen komen of al er een ernstige ziekte kenbaar wordt. Realiseer je ook dat een scheiding geen probleem oplost; je hebt er minder mee te maken. Je lost een probleem op als je iets leert, niet als je ervoor wegloopt. Relatietherapie vanuit het ZELFbewustzijn helpt! Altijd!

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 42 beoordelingen

te verschillend

Verschillen zijn geen probleem!

Vraag jezelf eens af:

Is het verschil het probleem, of is het dat je niet meer weet hoe met die verschillen om te gaan?

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Pas als je de ander loslaat, ga je ervaren hoeveel die van je houdt”

“Tegen elkaar praten is iets heel anders als met elkaar in gesprek zijn”