Relatietherapie

Relatietherapie

Met een eigentijdse aanpak!

Relatietherapie

Op een ‘gegeven moment’ loopt de relatie niet meer zoals je wilt. Je houdt van de ander, maar met hoe het nu gaat kom je niet verder. Het voelt aan als een soort uitzichtloos en de problematiek neemt niet af. Soms is het al jaren aan de gang. Hoe dan ook, het is moeilijk geworden om elkaar nog te begrijpen en frustratie of eenzaamheid is het gevolg. Relatietherapie is dan een oplossing omdat er dan nieuwe kennis komt.

Aanleiding

Er zijn bij relatietherapie verschillende aanleidingen dat mensen contact met mij opnemen. Hoe verschillend van aard die vragen vaak ook zijn, is er doorgaans een probleem herkenbaar. Je ervaart een tekort. Dat tekort ervaar je bijvoorbeeld bij: communicatie, seks, vrijheid, vertrouwen, initiatief of gewoon liefde of rust. Geen ‘verandering zien’ wordt aangewezen als een probleem.

Jij!

Nu ben je zover dat jij of jullie samen hulp willen en ben je je bewust dat je er zelf niet uitkomt. Je mist wat je blij maakt en hoort jezelf of de ander wellicht roepen dat het zo niet door kan gaan. Je baalt enorm, het vreet energie en tegelijkertijd is er geen verandering. Maar wat nu? Welke therapie/coach/strategie?

Relatietherapie als middel

Op een moment als dit zijn er twee mensen die iets te leren hebben. Het is nooit zo dat de één alles ‘goed’ doet en de ander alles ‘fout’ doet. Wel kan het zijn dat er bij de een wat meer speelt als bij de ander. Ik zie het zo dat je beide iets te leren hebt en dat het enige probleem wat je hebt, als de liefde er voor elkaar nog is, je een kennishiaat hebt. Je weet niet hoe jij en/of de anders als mens in elkaar zit, domweg omdat niemand jou/jullie dat tot op heden heeft geleerd. Je denkt misschien het te weten, wat in mijn ogen ook een onderdeel van het probleem is. 

De vraag is nu neem je contact op? Als je dat doet, is de kans 90% dat het jullie het tij keren. En mocht dat alsnog niet lukken, ga je met met minder conflicten uit elkaar, omdat je elkaar beter begrijpt.

Relatietherapie werkt het best als je op onderzoek gaat met de vraag in je achterhoofd wat jij zelf anders kunt doen. Als je dit doet leer je namelijk nieuwe dingen bij. Dat is belangrijk, want je hebt nieuwe kennis nodig om dit probleem op te kunnen lossen. Waar je voor moet zorgen is dat je een goede kennisbron gebruikt.

Los van de relatievraag die je hebt, heb je iets aan wat ik je leer. Dat ontstaat omdat ik jullie naast de relationele vragen, help persoonlijk verder te ontwikkelen. Zo zul je ook in andere relaties (Werk, ouders, vriendschap, ex..) sneller doorhebben wat er gebeurd. En het mooiste daarvan is jij dan zelf weet wat jij er mee kunt!

De eerste stap met mij

Ik werk als relatiecoach anders als anders, dat ontstaat door de manier waarop ik mijzelf heb ontwikkeld. Ik richt me op jouw persoonlijke ontwikkeling, met de relatie als doelstelling in het achterhoofd. Ik hou het luchtig schroom niet om het met humor te benaderen en maak complexe problemen eenvoudig. Tijdens de eerste afspraak heb je al inzicht in wat er dieperliggend speelt. Je bent er waarschijnlijk van in de war, en verbaast wat er allemaal is gepasseerd. Dat gaat vaak met zoveel informatie gepaard dat je het maar moeilijk kunt geloven; ik heb daarvoor een eigen werkwijze.

Klanten ervaren dat ik binnen het eerste gesprek de vinger op de zere plek leg, (lees de reviews bij Google). Ik visualiseer in simpele tekeningen die ik ter plekke maak zodat het makkelijk te begrijpen wordt.

Dat mensen elkaar na 2-3 gesprekken weer terugvinden is zeker geen uitzondering.

Na het eerste gesprek plan ik een “één op één een afspraak met jullie”, los van elkaar,. Daarop volgt doorgaans een gesprek met zijn drieën. Daarvandaan zien we dan verder. In sommige situaties moeten we wat meer de diepte in, ligt er nog iets in het verleden, maar daar ben je zelf bij natuurlijk!

Cijfers?

Honderden mensen zijn inmiddels bij mij in de praktijk gepasseerd. Daarvan geeft 90% aan dat de hulp verrassend geraakt heeft, en de relatie beter is als daarvoor. De overige 10% gaat uit elkaar. Wel gaat dit dan gepaard zonder grote conflicten. Het niet redden van de relatie is vaak een gevolg, omdat één van de twee partners de relatie niet meer wil. En dat heb ik wel nodig, twee mensen die de relatie willen met elkaar!

Meer en meer stellen gaan op jonge leeftijd uit elkaar volgens het cbs. Ook goed natuurlijk als dat een vrije keuze is, maar als je dat niet wil, is het tijd om actie te ondernemen!

Ik zie dat relaties zoals wij die kennen, aan het veranderen zijn. De wereld veranderd, de mens veranderd, dus de relatie veranderd. Logisch in mijn beleving. Wil je daar meer over weten? Lees dan mijn blogs en/of de pagina relatievorm.

Relatietherapie vanuit ZELFbewustzijn maakt verschil!

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 71 beoordelingen

nondualisme

Verschillen zijn geen probleem!

Je weet niet meer hoe met die verschillen om te gaan!

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Pas als je de ander loslaat, ga je ervaren hoeveel die van je houdt”

“Tegen elkaar praten is iets heel anders als met elkaar in gesprek zijn”