Relatietherapie

Succesvolle Relatietherapie

een aanpak van deze tijd

Relatietherapie

Je zit in een relatie waar je jezelf niet fijn voelt en zoekt naar wegen om de relatieproblemen aan te pakken. Je denkt te weten waar de problematiek zit en bent geneigd de oorzaak aan de ander toe te kennen. Als die het nou eens anders zou doen…. Je begrijpt dat jij er een onderdeel van bent. Je doet je best, toch lijkt het erger te worden. Je hebt behoefte aan hulp en dan denk je aan een sterke relatietherapeut en effectieve relatietherapie.

Welkom, en fijn dat je actie onderneemt! Een relatie zal veel toevoegen als je begrijpt wat er gebeurd!

Aanleiding

Er zijn een aantal veel voorkomende aanleidingen van waaruit mensen contact met mij opnemen als het om relatietherapie gaat. Toch staat een ding in de meeste gevallen centraal, mensen weten het niet meer. Ook is Communicatie vaak aangewezen als een probleem, eigenwaarde staat onder druk en de afstand tussen jullie neemt toe.

Jij!

Als het zover is, heb jij waarschijnlijk al met heftige gevoelens te maken zoals frustratie en onmacht. Je hoort jezelf wellicht roepen dat je het niet begrijpt en kun jij of de ander zomaar ‘uit de slof ‘schieten. Je baalt van dat gedrag, maar eigenlijk is er geen verandering. Je zit in jouw beleving in een situatie waar niet meer uit te komen is en het vreet energie bij je. De relatie komt in een neerwaartse spiraal, patronen liggen hier vaak ten grondslag.

In de praktijk

In de praktijk zie ik dat als een relatie niet fijn loopt, er twee mensen zijn die het anders moeten doen. Vaak is er inmiddels al veel gebeurd en ben je je niet meer echt bewust wat die verandering eigenlijk met je doet. Die impact is  groot en je raakt daardoor voor je gevoel grip op jezelf en daarmee op de ander kwijt.

Het gevolg is een toenemende mate van onbegrip, meningsverschillen, spanning en ruzie. Je bent uitspraken aan het herhalen en weet niet meer wat je moet doen. Je wilt werken aan oplossingen, maar kan de energie niet meer vinden in jezelf om een verandering te realiseren. Jij niet, maar de ander evengoed niet! Tijd voor hulp!

De eerste stap

Ik maak  complexe problemen eenvoudig en in de eerste afspraak heb jij al meer inzicht in wat er nu eigenlijk speelt. Dat gaat vaak zo snel dat je het maar moeilijk kunt geloven. Mensen ervaren dat ik binnen het eerste gesprek de vinger op de zere plek leg (lees de reviews). Als ik het inzicht heb, ga ik dat met jullie delen. Ik visualiseer veel en stop niet voordat jullie echt begrijpen wat er nu eigenlijk speelt. Dan ga je meer begrijpen van jezelf. Ik leer hoe je dat kunt uiten op een manier dat de ander er iets mee kan, en zo ontstaat er meer wederzijds begrip. Het wijzen naar elkaar stopt. Simpel gezegd leer ik je jouw gevoel te herkennen en te benoemen en naar je eigen denken en handelen kijken. Ik maak je meer ZELFbewust.

Cijfers

Ik help jaarlijks ongeveer 200 personen met hun relaties waarvan 95% na de therapie aangeeft dichter bij elkaar te staan als daarvoor.  De 5% die uit elkaar gaat is een gevolg van dat één van de twee partners de relatie niet meer wil, vaak (onbewust) al bij aanvang van de therapie.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 41 beoordelingen

Inzicht in de relatie

Een goede coach geeft inzicht zodat jij zelf gaat begrijpen waarom er gebeurt wat er gebeurt. Het juiste inzicht zorgt ervoor dat jij gaat begrijpen welke invloed jij op jezelf en op de ander.

Vanuit dat inzicht ga je op alle vlakken het anders doen uiteindelijk.

Het is dan fijn als je een laagdrempelige coach hebt die snel op de juiste plekken zit te porren.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”