Relatieverandering

Wil je meer vrijheid in de relatie?

Dat kan, vertrouwen en eigenwaarde spelen een rol

Relatievorm

We zijn als mens in deze vorm ongeveer 1,6 miljoen jaar op aarde. In al die tijd hebben we verschillende vormen van relaties gehad, gevormd door geloof, politiek, behoefte en natuurlijk biologie. Op dit moment zitten we midden in een snel veranderende tijd. We willen meer vrijheid, gaan anders met delen om, zoeken meer naar onafhankelijkheid waarbij we het gevoel van verbinding meer waarde gaan toekennen.

Waar wij zelf het meest mee bekend zijn, zijn de relaties van onze opa’s en oma’s, onze ouders, onszelf en onze kinderen. Als je naar die relaties kijkt en ze volgt, zie je een duidelijke ontwikkeling. Waar onze opa’s en oma’s door dik en dun in de relatie bleven vanuit normen en waarden en financiële gebondenheid, zien we bij onze kinderen meer en meer dat normen en waarden niet meer de echte drijfveer zijn en stimuleren we financiële onafhankelijkheid. Het gevolg is dat zij niet bij elkaar blijven omdat het moet of zo hoort, maar omdat ze zich vrij en fijn willen voelen. De relatie wordt meer een aanvulling op het leven, als een invulling van het leven.

Soms zit jij een een relatie waarvan je de vorm graag anders zou willen, bijvoorbeeld een meer open relatie, een relatie met een partner erbij of meer vrijheid in de relatie. Dan krijg je met de vraag te maken,  hoe kun je de vorm van een relatie veranderen zonder de ander tekort te doen?

In de praktijk

In de praktijk zie je dat het aantal echtscheidingen toeneemt, buitenechtelijke relaties toenemen en wisseling van partners meer aan het toenemen is. De ontwikkeling die gaande is, is dat het meer en meer gaat om verbinding te ervaren, als het fysiek bij elkaar zijn.

Die verandering maakt dat de relatie in een andere behoefte moet gaan voorzien, anders ervaar je geen fijne relatie.

Daar loop jij wellicht in de praktijk tegenaan. Jij of je partner wil meer vrijheid ervaren, meer van het leven genieten als jij, meer feesten, meer naar buiten, meer fysiek contact met andere en/of meer sociale activiteiten. Dat doet een beroep op elkaar en daar loopt het soms fout. Toch is dat goed op te lossen met de juiste hulp, je relatie is toe aan een verandering.

In mijn optiek is elk mens in staat op een andere manier invulling te geven aan de relatie, als je dat echt wilt. Dat maakt niet dat het makkelijk is, maar wel dat het mogelijk is. Wat je ervoor nodig hebt is een flinke basis aan zelfkennis, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Als je elkaar ‘opnieuw’ leert kennen, wordt het makkelijker elkaar te begrijpen en te gaan accepteren wat de verschillen tussen jullie zijn en waarom die er zijn.

Welke Relatie?

Als je je relatie anders wilt invullen dan hoe het was, met de verandering die je voor ogen had, denk je al snel aan bijvoorbeeld een “open relatie”. Maar is dat wel wat jullie willen, welke alternatieven zijn er en wat houdt dat nu eigenlijk in? Welke mate van openheid zoek jij of je partner nu eigenlijk, en weet je eigenlijk wel echt waarom jij of je partner dat zou willen?

Er zijn ongeveer een 40 tal verschillende relatievormen volgens wikipedia. Binnen deze vormen richt ik mij voornamelijk op de liefdesrelatie, maar behandel ik ook andere relatievormen. Aanvullend komt vaak ook de ouder – kind relatie voorbij als een onderdeel van de liefdesrelatie of een vriendschapsrelatie en zelfs werk gerelateerde relaties.

Hoe kan ik helpen met de relatie?

Ik kan jou/jullie helpen de relatie om te vormen naar een modus waar je beide weer gelukkig in kunt zijn en waar je beide weer dat kunt vinden wat je zoekt. Jij als mens verandert namelijk, je partner ook, de omgeving ook, dus is het logisch dat de relatie zo nu en dan ook een beetje moet veranderen. Leuk om te doen trouwens, omdat je elkaar opnieuw gaat leren kennen. Het is niet zo zwaar als je wellicht zou denken. Wat het moeilijk maakt is in veel gevallen het gebrek aan ZELFbewustzijn terwijl we wel denken dat te zijn. Als je dat ontdekt, is het niet zo moeilijk!

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews!  Of neem even contact  met mij op.

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 76 beoordelingen

knuffelen

Met een relatie is heel veel mogelijk, als je genoeg zelfkennis hebt en de ander respecteert in zijn of haar ‘beperkingen’.

Hoe bewuster jij je bent van jezelf, hoe beter je jezelf begrijpt, hoe makkelijker het is voor de ander om rekening met jou te houden. ‘Zelfbewustzijn maakt verschil’.

Vrijheid

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”