samengesteld gezin

Een relatie van deze tijd vraagt een aanpak van deze tijd

Kies wat bij je past!

Samengesteld gezin

Een samengesteld gezin vraagt iets van je als persoon, waar je pas achter komt als je erin zit. Ik kan dat hier wel omschrijven, zoals dat je als ouder anders naar je kind kijkt als dat je doet als ‘Bonus ouder’ maar dan weet je het nog niet. Dat ga je ervaren. In alle gevallen start je vol enthousiasme en goodwill en aan euforie, geluk en liefde geen tekort, waarbij passie wellicht de boventoon voert.

Voordat je in deze ‘nieuwe’ relatie bent gestapt, heb je waarschijnlijk al een relatie achter de rug. Je hebt je voorgenomen het anders te gaan doen en je hebt het idee dat je je vorige relatie ver achter je gelaten hebt. Dan komt er een tijd dat je onverhoopt weer in een moeilijke situatie terecht bent gekomen, nu met je nieuwe relatie.

Dan gaat het bijvoorbeeld over hoe de kinderen opgevoed ‘horen’ te worden, over het gemis van hoe jullie eigenlijk de relatie zijn gestart. Dan zie je de onverwerkte pijn bij e ander van de vorige relatie of ga je begrijpen waarom de vorige relatie van je partner geen stand heeft weten te houden. En ga zo maar door.

En Nu

Nu zit je in eigenlijk in een nog moeilijkere situatie; een samengesteld gezin. Je bent je bijvoorbeeld bewust dat als er kinderen zijn, je hen niet weer kunt belasten met instabiliteit. Of als je geen kinderen hebt, ga je wellicht wel heel sterk aan jezelf twijfelen ” Zou het aan mij liggen? “.  Je voelt je wellicht met de rug tegen de muur staan en gaat zelf  ‘oplossingen’  bedenken. Je gaat een meer gescheiden leven hanteren, zoekt relaties buiten je relatie om invulling aan je behoeftes te kunnen geven of accepteert stilletjes dat het nu eenmaal niet anders is. Misschien wel met het idee om ,als de kinderen groot zijn, toch je eigen keuzes te gaan maken.

Wat dan

Als je in zo’n situatie terecht bent gekomen, help dan jezelf en ga er met iemand over in gesprek. Ik zeg dat het niet zo hoeft te zijn, als jij weet wat je anders kunt doen. Dan zal het anders worden. Realiseer je dat er niets mis is met jou, maar dat je niet de benodigde kennis hebt in deze situatie. Het is een vraag van deze tijd, en niet iedereen heeft daar ervaring mee.

Hoe kan ik helpen

Ik kan jullie helpen vanuit de methode die ik hanteer. Ik werk samen met jullie naar een individuele vraag toe, zodat je weet wat je zelf anders kunt doen. De situatie verandert dan; je staat niet meer tegen over elkaar, maar snapt hoe je de ander kunt helpen. Over het algemeen ervaar je tijdens de eerste sessie al direct meer rust!

 

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 74 beoordelingen

Lijnen van onze ontwikkeling

Je start een nieuwe relatie omdat de oude niet meer bij je paste. Dan moet je best even schakelen als je tot de conclusie komt dat dit ook niet ideaal lijkt te zijn. Zeker omdat de situatie eigenlijk nog complexer is als dat die was.

Toch is er een oplossing, zorg dat je je meer bewust wordt van wat er nu eigenlijk speelt.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen, maakt elk doel realiseerbaar”