tarieven

Onwikkel jezelf

Daar hebben andere mensen ook profijt van

Tarieven overdag (Privé sector)

Ik reken tussen 9:00 en 17:00 een tarief van 75,00 euro exclusief BTW per uur. Ik maak geen onderscheid in het aantal personen, ik belast geen administratieve kosten door en geen kosten voor tussentijds contact etc.

Voor het reizen hanteer ik een tarief van 40 euro exclusief BTW per uur. Dit tot en met 30 minuten voor een enkele reis. Mocht je volgens google maps boven de 30 minuten qua reistijd uitkomen, neem dan even contact met me op, vanwege de planning. Ik heb beperkte reistijd en weinig last van file, omdat ik op de motorfiets kom.

Tarieven in de avond (Privé sector)

In de avonduren maak ik beperkt afspraken, tussen 20:00 en 22:00 uur, en dan hanteer ik per uur een tarief van 90,00 euro exclusief BTW. Dit is onafhankelijk van het aantal personen, ik belast geen administratieve kosten door en geen kosten voor tussentijds contact etc. De reiskosten zijn gelijk aan het dagtarief.

Tarieven Zakelijk (Werkgever / Werknemer)

Persoonlijke ontwikkeling valt voor de belasting onder studie, en is daarmee belastingtechnisch aftrekbaar. Dat maakt dat de kosten kunnen worden weggezet op naam van een bedrijf. Dat ten aanzien van een privé betaling geeft een reductie van zomaar 70%. Dit geld ook als je als werknemer de kosten bij de werkgever kan neerleggen. Daarom is dit in veel gevallen echt wel bespreekbaar bij de leidinggevende,  omdat de werkgever ook baat heeft bij jouw stabiliteit en je persoonlijke ontwikkeling en de investering dus beperkt is.

 

Wanneer mijn facturen aan een bedrijf worden gericht, hanteer ik een tarief van 125,00 euro per uur exclusief de BTW en zijn de reisuren 75 euro per uur exclusief de BTW

Kosten relatietherapie

In basis zijn slechts 4 gesprekken vaak genoeg.

Mogelijk complicerende factoren zijn:

 1. De duur dat de relatie niet fijn verloopt. (De impact is laag bij 1 jaar, hoog bij >5 jaar)
 2. Traumatische ervaringen / ziekte / financiële druk
 3. Eén van de twee is verliefd op een ander (Al dan niet eerlijk naar elkaar)
 4. Bij één van de twee is iets ‘geknapt’. (Het niet meer voelen bij/voor de ander)
 

Wat helpt in positieve zin:

 1. Als kinderen erbij betrokken zijn. (Gezamenlijk belang) 
 2. De tijd nemen voor het proces. (Tijd voor en na de afspraak reserveren)
 3. Intrinsiek waarde toekennen. (Wat wil ik nu eigenlijk echt?)

Betaling

De eerste sessie rekenen we af aan het einde van het gesprek als je tevreden bent. Voor de eventuele vervolgafspraken stuur ik achteraf dezelfde week een factuur met een betalingstermijn van 7 dagen.

Locatie

Ik maak de afspraken bij mensen thuis. Je hoeft niet de deur uit, geen oppas, je zit in je vertrouwde omgeving, het neemt minder tijd van jou in beslag, geen reistijd, geen parkeerproblemen en je hebt geen stress door tijdsdruk. Ik reken hiervoor alleen de uren, niet de reis- en parkeerkosten etc. Ik hanteer daarvoor als richtlijn de reistijd die google maps zonder file aangeeft. Toets hier mijn reistijd.

Als alternatief hierop maak ik ook met regelmaat de afspraken in de foyer van het Ibis hotel in Vlaardingen of doe ik sessies als wandelcoach in de Broekpolder in Vlaardingen.

Het behalen van een doel bij coaching is buiten het expertise niveau van de coach van meerdere factoren afhankelijk: hoe graag je het anders wilt, de complexiteit van de vraag, hoever terug het gaat in tijd, wat je zelf aankunt, wat de grondslag van de vragen is waar je tegenaan loopt, wat je die dag bijvoorbeeld hebt meegemaakt en natuurlijk de verbinding met de coach. Je hebt er dus ook zelf invloed op.

Goedkoper? Dat kan.

 • Zakelijk, ondernemer of ZZP’er: De kosten zijn 100% op te voeren, indien je aannemelijk kunt maken dat de coaching in het belang is van je organisatie. En als ZZP’er en ondernemer is dat al heel snel!
 • Locatie: We spreken af in een locatie in Vlaardingen (foyer van hotel of wandelcoaching). Dit maakt dat ik geen reisuren hoef te maken.
 • Belastingdienst – Privé persoon: Je kunt als privé persoon de kosten opvoeren bij de belastingdienst als scholingskosten. Je moet aantoonbaar maken dat wat je leert ertoe leidt dat er een verbetering is van je positie op de arbeidsmarkt. Dit geldt voor de coachingssessies voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. (Google even)
 • Verzekering: Verzekeraars schrappen steeds meer verschillende dekkingen uit de pakketten en relatietherapie is er daar één van.
 • Werkgever: Bij persoonlijke ontwikkeling kunnen we vragen je werkgever in het traject te betrekken. Een werkgever wil namelijk graag dat je beter gaat presteren en als jij meer rust vindt doe je dat! Dit is in veel gevallen bespreekbaar.

Alternatieve verrekeningsopties

Ik sta ook open voor alternatieve verrekening van de kosten. Denk hierbij aan een uitwisseling van zakelijke dienstverlening of dat je bijvoorbeeld een aantal taken voor je rekening neemt die bij mijn secondaire werkzaamheden behoren. Dat start met een voorstel van jouw kant. Ik reageer daarop, maar houd er rekening mee dat dit ook anders dan anders zal verlopen ;)

Afzeggen

Afzeggen kan zonder kosten, ook op het laatste moment. Daar doe ik niet ingewikkeld over. Je hebt vast een goede reden!

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 42 beoordelingen

Inzicht in de relatie

Ik help jou jezelf en de ander beter te gaan begrijpen. Het juiste inzicht zorgt ervoor dat jij je bewust wordt welke invloed jij op jezelf en de ander hebt.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”