tarieven

Onwikkel jezelf

Het leven draait om jou en de relaties die je hebt

Tarieven overdag (Privé sector)

Ik reken tussen 9:00 en 17:00 een tarief van 75,00 euro exclusief BTW per uur. Ik maak geen onderscheid in het aantal personen, ik belast geen administratieve kosten door en geen kosten voor tussentijds contact etc.

Voor het reizen hanteer ik een tarief van 40 euro exclusief BTW per uur. Dit tot en met 30 minuten voor een enkele reis. ‘Filetijd’ wordt niet doorbelast. Mocht je volgens google maps boven de 30 minuten qua reistijd uitkomen, neem dan even contact met me op, vanwege de planning.

Tarieven in de avond (Privé sector)

In de avonduren maak ik beperkt afspraken, tussen 20:00 en 22:00 uur, en dan hanteer ik per uur een tarief van 90,00 euro exclusief BTW. Dit is onafhankelijk van het aantal personen, ik belast geen administratieve kosten door en geen kosten voor tussentijds contact etc. De reiskosten zijn gelijk aan het dagtarief.

Tarieven Zakelijk (Werkgever / Werknemer)

Persoonlijke ontwikkeling valt voor de belasting onder studie, en is daarmee belastingtechnisch aftrekbaar. Dat maakt dat de kosten kunnen worden weggezet op naam van een bedrijf. Dat ten aanzien van een privé betaling geeft een reductie van zomaar 70%. Dit geldt ook als je als werknemer de kosten bij de werkgever kan neerleggen. Daarom is een traject in veel gevallen bespreekbaar bij de leidinggevende.

Wanneer mijn facturen aan een bedrijf worden gericht, hanteer ik een tarief van 125,00 euro per uur exclusief de BTW en zijn de reisuren 75 euro per uur exclusief de BTW

Kosten relatietherapie

In basis zijn slechts 4 gesprekken doorgaans genoeg.

Complicerende factoren zijn:

 1. De duur dat de relatie niet fijn verloopt. (De impact is laag bij 1 jaar, hoog bij >5 jaar)
 2. Traumatische ervaringen / ziekte / financiële druk
 3. Eén van de twee is verliefd op een ander (Al dan niet eerlijk naar elkaar)
 4. Bij één van de twee is iets ‘geknapt’. (Het niet meer voelen bij/voor de ander)

Wat helpt in positieve zin:

 1. Als kinderen erbij betrokken zijn. (Gezamenlijk belang) 
 2. De tijd nemen voor het proces. (Tijd voor en na de afspraak reserveren)
 3. Intrinsiek waarde toekennen. (Wat wil ik nu eigenlijk echt?)

Betaling

De betaling vind contant plaats of op basis van factuur, daar kun je zelf een keuze in maken. Ik factureer wekelijks met een een betalingstermijn van 7 dagen.

Locatie

Ik maak de afspraken bij mensen thuis. Je hoeft niet de deur uit, geen oppas, je zit in je vertrouwde omgeving en het neemt minder tijd van jou in beslag. Geen reistijd, geen parkeerproblemen en je hebt geen stress door tijdsdruk. Ik reken hiervoor alleen de uren, niet de reis- en parkeerkosten etc. Ik hanteer daarvoor als richtlijn de reistijd die google maps zonder file aangeeft. Toets hier de reistijd.

Als alternatief hierop maak ik ook met regelmaat de afspraken in de foyer van het Ibis hotel in Vlaardingen of doe ik sessies als wandelcoach in de Broekpolder in Vlaardingen.

Het Effect

Het behalen van een doel bij coaching is buiten het expertise niveau van de coach van meerdere factoren afhankelijk. De belangrijkste`in mijn ogen is de drijfveer, hoe graag wil jij dat het anders wordt en wat je ervoor gaat doen. Maar natuurlijk ook de complexiteit van de vraag, hoelang het speelt, wanneer het is begonnen, wat je zelf aankunt, de grondslag, de hulp die je al hebt gehad etc. En natuurlijk de verbinding met de coach.

Goedkoper? Dat kan.

 • Zakelijk, ondernemer of ZZP’er: De kosten zijn 100% op te voeren, indien je aannemelijk kunt maken dat de coaching in het belang is van je organisatie. En als ZZP’er en ondernemer is dat al heel snel!
 • Locatie: We spreken af in een locatie in Vlaardingen (foyer van hotel of wandelcoaching). Dit maakt dat ik geen reisuren hoef te maken.
 • Belastingdienst – Privé persoon: Je kunt als privé persoon de kosten opvoeren bij de belastingdienst als scholingskosten. Je moet aantoonbaar maken dat wat je leert ertoe leidt dat er een verbetering is van je positie op de arbeidsmarkt. Dit geldt voor de coachingssessies voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. (Google even)
 • Verzekering: Verzekeraars schrappen steeds meer verschillende dekkingen uit de pakketten en relatietherapie is er daar één van.
 • Werkgever: Bij persoonlijke ontwikkeling kunnen we vragen je werkgever in het traject te betrekken. Een werkgever wil namelijk graag dat je beter gaat presteren en als jij meer rust vindt doe je dat! Dit is in veel gevallen bespreekbaar.

Alternatieve verrekeningsopties

Ik sta ook open voor alternatieve verrekening van de kosten. Denk hierbij aan een uitwisseling van zakelijke dienstverlening of dat je bijvoorbeeld een aantal taken voor je rekening neemt die bij mijn secondaire werkzaamheden behoren. Dat start met een voorstel van jouw kant. Ik reageer daarop, maar houd er rekening mee dat dit ook anders dan anders zal verlopen ;)

Afzeggen

Afzeggen kan zonder kosten, ook op het laatste moment. Daar doe ik niet ingewikkeld over. Je hebt vast een goede reden!

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 49 beoordelingen

Inzicht in de relatie

Inzicht helpt om je leven anders in te kunnen richten.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”