verwachtingen

Toekomst is een gedachte

Zelfvertrouwen is de sleutel om ermee om te gaan

Omgaan met verwachtingen

In bijna alle gevallen loopt het leven anders als dat je zou willen en het is soms moeilijk om daarmee om te gaan. Je ervaart dan een teleurstelling en dat heeft invloed op de kwaliteit van je leven.  Toch zijn we veel met verwachtingen bezig. Waarom doen we dat als we dan teleurstelling gaan ervaren?

Een van de dingen waar je last van kunt hebben is dat je door de verwachtingen de toekomt niet meer zo positief gaat zien. Je wordt onrustig of gaat opzien tegen wat komen gaat. Misschien ga je je  zelfs wel somber voelen. Je beeld is niet meer zo helder als het ooit was, of je wordt je bedenkt je dat je dat nooit echt een helder beeld hebt gehad. Daar kun je ongelukkig of zelfs angstig bij gaan voelen.

Als je dat niet onder controle krijgt kan dat tot vervelende gevolgen leiden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld slapeloosheid, onrustig gevoel, relationele problemen, een tekort aan zelfsturing, onrust of zelfs vereenzaming omdat je je gaat afsluiten.

Oplossing

Als jij jezelf, en de situatie waarin je zit beter gaat begrijpen, wordt het makkelijker om uit de situatie te komen. Bij het werken aan zelfbewustzijn ga je meer van je eigen gedrag begrijpen, wat dat met jou doet als mens. Dan ga je als vanzelf inzien wat je anders kunt doen. We noemen dat Zelf bewustzijn of bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap.

Hoe help ik

Ik help je door inzicht tegeven waarom je verwachtingen hebt, wat je ermee kunt en welke alternatieven er zijn als het om minder verwachten gaat. Dat kan ik omdat ik zelf veel heb meegemaakt en daar veel van heb geleerd. ik had ook verwachtingen en ik heb geleerd dat anders te doen.

Ik help in basis door je als coach te helpen tot nieuwe inzichten te komen en stel daarbij bijvoorbeeld vragen en help je met het begrijpen van de antwoorden. Ik help je op weg om meer zelfbewust te worden en hoe je dat verder kunt ontwikkelen. Denk daarbij aan vragen zoals: Wat kan ik, wat wil ik, hoe laat ik mij belemmeren mij en hoe kan ik iets aan mezelf ontwikkelen. Een van de belangrijkste stappen om tot verandering te komen is een reëel toekomstbeeld hebben.

We hebben allemaal met tegenslag te maken en de een wat meer als de ander. Zelf heb ik geleerd wat de impact van tegenslag kan zijn op jou als mens. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is dat je iemand vind die jou begrijpt, zonder dat die gaat vertellen wat jij moet doen.

Want een ding is zeker, heel veel mensen weten jou waarschijnlijk te vertellen wat je moet doen, terwijl er waarschijnlijk niemand is die echt begrijpt waarom je niet doet wat je moet doen. Daar zit wel het verschil.

Het is niet de vraag of jij het anders kunt, maar hoe je het anders kunt.

 

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 76 beoordelingen

Omgaan met verwachtingen

We vragen veel van een relatie, en zeker als we denken de ander helemaal te kennen. Op een gegeven moment loop je er tegen aan dat de ander niet doet wat jij verwacht, of dat jij niet doet wat de ander verwacht.

De vraag is dan, hoe komt dat en hoe kan ik zorgen dat ik daar anders mee kan omgaan?

Meer lezen?

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”