Forum vragenCategorie: Relationele vragenNet in een relatie, mijn partner wil (intiem) contact met andere houden.
Martin Goedknegt Staf asked 1 jaar ago

Ik heb sinds 4 maanden een relatie we zijn echt gek op elkaar. We willen graag bij elkaar zijn alleen heeft mijn partner gisteren aangegeven dat hij ook behoefte heeft aan andere vrouwen en niet alleen voor de seks maar gewoon aan vrouwelijk contact wat uit kan dagen tot sex. Ik vind dit heel moeilijk we willen elkaar niet kwijt maar wil ook niet dat me vriend sex zou hebben met iemand anders. Ik denk dat me vriend een uitvlucht zoekt, hij komt uit een hele slechter relatie van 20 jaar heeft 3 tieners die hij elk weekend heeft. Ik wil hem steunen en helpen waar ik kan. Nogmaals we willen elkaar niet kwijt en ik zou heel graag iets serieus opbouwen met hem en houd van me als mens maar hij wil ook bij mij zijn maar de drang toe om naar andere vrouwen te gaan heeft die ook.

Kunt u ons wellicht helpen met deze vraag?

1 Antwoorden
Martin Goedknegt Staf answered 1 jaar ago

Hallo X !

Ik verwacht dat ik jullie ermee kan helpen. Ik lees er meerdere dingen in, aan de ene kant gaat het over contact met andere vrouwen en aan een andere kant over intimiteit en weer een andere kant heeft betrekking op seks. Misschien heb je gelijk, en probeert hij te compenseren. Die behoefte kan meerdere oorzaken hebben, dat gaat dan doorgaans over veiligheid maar ook over bijvoorbeeld identiteit. Aan de andere kant kan het ook gewoon te maken hebben met de manier waarop iemand in het leven wil staan. Dan gaat het eerder vanuit een behoefte als vanuit een noodzaak. Dat kan ik zo niet bepalen. Aan de andere kant is er ook een vraag jouw kant op, als je werkelijk van iemand houdt, waarom zou je die dan beperken? Doorgaans gaat het beperken, of zoals je zegt "het niet willen" over angst, en dan is de vraag waarom is er angst en welke angst is dat. Dat gaat dan vaak over een gevoel van eigenwaarde, al dan niet gekoppeld aan zelfbeeld. Ook hebben we hier nog met culturele aspecten te maken, maar als je beide echt wil is er wel een weg te vinden. Ik heb dan meer tijd nodig, en dan is een gesprek wel op zijn plaats.

Er moeten antwoorden op die vragen komen, en binnen de relatie moet er op persoonlijk niveau naar de ruimte gezocht worden om elkaar te voorzien in de behoeftes die er zijn. Maar in elk geval is hij eerlijk hierin naar jou, ik denk dat dat al een hele mooie startpositie is. De echte problemen ontstaan vaak als vertrouwen geschonden gaat worden, en daar moet je beide iets in doen om dat te voorkomen.

Met bewuste groet,
Martin, Zelfbewustzijn