werkwijze relatietherapie

Coaching vanuit zelfbewustzijn

Heb je een probleem, of zie je geen oplossing?

Werkwijze bij relatietherapie

Ik maak afspraken bij de mensen thuis. ik doe dat omdat dat het beste resultaat geeft. Patronen doorbreken op de plek waar je er last van hebt is het meest effectief omdat een omgeving waar je bent invloed heeft op je gedrag. En dat is waar ik voor ga, Resultaat!

Uitgangspunt

Mijn uitgangspunt binnen een relatie is dat als een relatie niet lekker loopt, je beide met een ontwikkelingsvraag zit. De situatie waar je mee te maken hebt, lijkt op onwil, maar het is altijd onmacht. Je wil het anders maar dat lukt je niet. Daarom combineer ik mijn werkzaam heden ook; LIFEcoach en RELATIEcoach. Ik kan helpen als je beide bereid bent naar je eigen gedrag te kijken en het anders te gaan doen.

Hoofdlijnen

Ik werk zeer persoonlijk, wat eigenlijk maakt dat ik niet kan zeggen hoe ik te werk ga, elke situatie is namelijk anders. Wel kan ik wat hoofdlijnen aangeven, dat je als je mij nog niet ken, toch wat aanknopingspunten hebt. In de meeste gevallen komt het er op neer dat we een 6 tal afspraken nodig hebben over een periode van 3 maanden. Dit bestaat (als richtlijn) uit de volgende stappen.

  • 1e gesprek (binnen 14 dagen na contact) – Dit gesprek voeren we met zijn drieën. Ik laat jullie aan het woord en stel veel vragen, dat geeft mij een beeld van hoe jullie op elkaar reageren. In dit gesprek ga ik direct meer inzicht geven van wat er speelt en hoe je daarmee om kunt gaan.
  • 2e gesprek (na 7-10 dagen vanaf gesprek 1) In dit gesprek heb ik één op één een gesprek met een van de twee partners. Je kunt dan meer vrijuit spreken en ik ga jou helpen anders naar de situatie te kijken en meer te gaan begrijpen van wat er gebeurd bij jou.
  • 3e gesprek (na 7-10 dagen vanaf gesprek 1) In dit gesprek ben ik met de andere partner in gesprek. Ook hier ga ik helpen anders naar de situatie te kijken en meer inzicht te geven in wat er met jou gebeurd en waarom dat gebeurd.
  • 4e gesprek (na 7-10 dagen)  Hier gaan we of nog een individueel gesprek aan, of we hebben een vervolg gesprek met zijn drieën. Dit is een beetje afhankelijk van wat de problematiek is die zich uit binnen de relatie.
  • 5e gesprek (na 10-14 dagen) – Hier gaan we (net als in het 4e gesprek )of nog een individueel gesprek aan, of we hebben een vervolg gesprek met zijn drieën.
  • 6e gesprek (na 10-14 dagen) – Hier komen we of in de afronding of zitten we in een vervolg gesprek met zijn drieën.

Wat doe ik?

Ik stel in eerste instantie voornamelijk vragen en laat jullie veel vertellen. Ik luister naar hoe je beiden de situatie ervaart, en vraag terug of ik dat goed heb begrepen. Wat ik dus doe is een beeld vormen van hoe jullie het zelf ervaren, ik leef me in. In de praktijk is het zo dat je het beide anders ziet en beleeft. Als ik die verschillen duidelijk heb, ga ik jullie aan de hand van inzicht meer duidelijkheid geven in wat er gebeurd, waarom dat gebeurd en hoe je daar mee om kunt gaan. Gaandeweg gaan we ons verdiepen in waar het vandaan komt en lossen we samen de kern van de problematiek op.

Ik ga uitleggen waarom je doet wat je doet, en ga begrip vormen voor dit gedrag bij de ander.

Resultaat

Het resultaat is dat je jezelf en ook de ander vanaf de eerste sessie beter begrijpt. Niet alleen binnen je liefdesrelatie, maar ook daarbuiten, je komt anders in het leven te staan. Klink onwaarschijnlijk, maar lees de reviews na, dat gaat gebeuren. Je weet wat je zelf anders kunt doen en waarom je dat anders zou doen, en je begrijpt ook waarom er conflicten waren. Het oordeel is er af omdat er begrip is, en er is een focus op jezelf i.p.v. op de ander.

Ik verhoog je ZELFbewustzijn en verhoog je kennis over waarom je eigenlijk reageert zoals je reageert. Voor jezelf en voor de ander omdat we dit traject samen doen. Rust, diepgang en inzicht van wat er anders kan en hoe dat bij je past.  Daarnaast is het zo dat wat je leert, ook waarde heeft op andere vlakken. omdat het toenemen van zelfbewustzijn heeft invloed heeft op alles wat je doet, echt alles! Bijvoorbeeld: Ik wil minder angstig zijn voor andere mensen. Heeft impact op alle relationele vlakken. Zoals man/vrouw, ouder/kind, werkgever/werknemer.

Bij diepere vraagstellingen hebben we waarschijnlijk meer tijd nodig. Ik realiseer met jou een persoonlijke ontwikkeling, waardoor ELKE relatie die je hebt, beter wordt.

In de praktijk

Geven mensen mij terug dat ze versteld zijn van wat ik heb weten te brengen. Ze zijn blij met elkaar, communiceren beter als ooit, oordelen minder snel, liefde en rust komen terug en zijn er praktische handvatten van wat je kunt doen. Ik oordeel niet en wind er geen doekjes om. Ik breng gepaste humor in de gesprekken en zit er met een nuchtere Rotterdamse kijk bij. Er is veel wederzijds respect en ik kan prima de situatie begeleiden, los van de onrust die er heerst.

 

Hieronder kun je mijn beschikbaarheid zien en je afspraak inplannen op een tijd die voor jullie schikt.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 76 beoordelingen

Het grootste geschil in een relatie

De relatei: het grootste geschil

Jezelf ontwikkelen is moeilijk, en dat doen we vaak als we een noodzaak ervaren. Als een relatie onder druk komt en je op het punt staat uit elkaar te gaan, is jezelf ontwikkelen helemaal niet eenvoudig.

Lees meer…

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”