zelfbewustzijn

Binnen het bewustzijn liggen de antwoorden

Wat je voor waarneemt is een keuze

Zelfbewustzijn – de Kunst van het leven, dichterbij als je niet denkt!

Er zijn honderden boeken over bewustzijn geschreven, alleen bol.com kent al +500 titels. Wikipedia legt uit wat bewustzijn is, en in die uitleg heb je weer te maken met verschillende vormen. Zo zie je dat bewustzijn door verschillende mensen en verschillende theorieën anders kan worden ingevuld.

Bewustzijn gaat uit van 3 vormen. Mentaal bewustzijn, fysiek bewustzijn en spiritueel/emotieel bewustzijn. Optimaal gezien lopen deze bewustzijnsvormen met elkaar een gelijk ontwikkelingspad. In de praktijk echter is dat niet het geval. Door de ervaringen die we opdoen wordt ons gedrag namelijk beïnvloed, en dat gaat vaak onbewust. Dat onbewuste maakt dat we ons anders gedragen als wat werkelijk bij ons past.

Daarnaast hebben we te maken met een omgeving waar wij in ontwikkelen, en moeten we ons in die omgeving staande weten te houden. Overleven. Ons brein heeft namelijk maar een doel, dat is zorgen dat wij kunnen leven en overleven. We gaan ons dus aanpassen aan de omstandigheden waar wij ons bevinden of denken te bevinden. Dat gaat zover dat er gebruik gemaakt wordt van de zogenaamde surrogaat gevoelens. Dat heeft invloed op ons gedrag, niet op wie we zijn. We gaan hier dus afwijkend gedrag vormen. Als het over je eigen gedrag of reactie gaat, lijken sommige dingen vanzelfsprekend, andere dingen onmogelijk en voor sommige heb je je nog nooit gerealiseerd dat je dat doet waarschijnlijk.

Voor mij is de mate van bewustzijn bepalend voor alles. Het is bepalend voor bijvoorbeeld eigenwaarde, zelfkennis, de mate waarin je zonder oordeel kunt leven en in hoeverre verwachtingen invloed hebben op wat je doet. Want als voorbeeld: Hoe kun je nu eigenwaarde hebben als je niet bewust weet wat jouw talenten en kwaliteiten zijn?

Of in hoeverre kun je jezelf accepteren als je geneigd bent bepaalde eigenschappen van jezelf te veroordelen?
En heb je jezelf bijvoorbeeld wel eens de vraag gesteld wat het voor jou betekend als wij als mens ten opzichte van de dieren sterk onderscheiden als het gaat om zelfbewustzijn? Heb jij jezelf wel eens afgevraagd waarom jij juist in dat onderscheidende kenmerk eigenlijk niet geschoold bent?

Als ik iets in mijn leven heb geleerd, dan is het wel dat het bewustzijn de essentie van het menselijk bestaan is. Elk gevoel, elke actie, alles wat je ziet, alles wat je hoort, wat je wil, hoe je reageert etc. Alles, Echt alles is gekoppeld aan de mate waarin het je lukt om bewust om te gaan met wat je in je leven tegenkomt.

Ik zie het bewust kunnen zijn van wie je bent, wat er gebeurd, wat je waarneemt en hoe je daarmee omgaat als een kunst. De kunst van het leven.

Die kunst van het leven maakt dat je kunt genieten van het leven in de eenvoud, kunt genieten van wat er is, kunt genieten van wie jij bent. Die kunst kan jou leren niet anders te worden, maar juist jezelf te worden en daar onberispelijk vee van te kunnen houden. En als jij meer van jezelf kunt houden, kun jij meer van andere houden,
en als jij meer van jezelf kunt houden kunnen andere meer van jou houden. Het enige wat je moet leren, is wat bewustzijn eigenlijk is. En ook dat leren werkt het sterkt door ervaren. En als je het ervaart, wil je het niet meer anders, omdat het zo vanzelfsprekend is.

Je leven kan soms best ingewikkeld zijn; alle puzzelstukjes op de plaats leggen en houden. Soms lukt dat niet zonder hulp, of gaat het gewoon sneller als er iemand meehelpt. Ook is het fijn als iemand even meekijkt. Is dat raar? Ik heb ervaren dat dat helemaal niet raar is. Je kan het soms gewoon niet alleen, omdat je in je eigen patronen zit. Dan zie je het niet!

Als je zo’n iemand hebt die jou kan helpen anders naar jezelf te kijken, zonder oordeel, en jij wil je leven aders inrichten, ga dan eens in gesprek. Heb je zo’n persoon niet, zoek dan een Coach. En bij voorkeur een coach die je helpt in het bewust’zijn, dan hoor je niet alleen wat je zou moeten doen, dan ga je het vanuit jezelf zien!

Neem gerust contact met mij op of plan gelijk online je afspraak, ik neem graag de tijd voor jou om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Twijfel je nog? Lees dan de google reviews! Of neem even contact met mij op.

zelfbewustzijn
Social Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 41 beoordelingen

Inzicht in de relatie

Een goede coach geeft inzicht zodat jij zelf gaat begrijpen waarom er gebeurt wat er gebeurt. Het juiste inzicht zorgt ervoor dat jij gaat begrijpen welke invloed jij op jezelf en op de ander.

Vanuit dat inzicht ga je op alle vlakken het anders doen uiteindelijk.

Het is dan fijn als je een laagdrempelige coach hebt die snel op de juiste plekken zit te porren.

Zorg dat je niets mist, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang altijd mijn nieuwste blog posts

Volg mij op social media

“Elke verandering die jij ondergaat, geeft je meer om te kunnen genieten van je leven. Wat je moet leren, is de waarde van de ervaring te zien.”

“Het is moeilijker de juiste vraag te stellen, dan het goede antwoord te geven.”

“Tijd lost niets op, het voorkomt dat je iets onthoudt”

“De kracht van de wil, gevoed door het voorstellingsvermogen maakt elk doel realiseerbaar”